12. december 2019
Konsortiet RBAI J/V er nået cirka halvvejs med at lægge brodækket på Kronprinsesse Marys Bro, der lå diset hen i Roskilde Fjord tidligere på ugen.

Foto: Maj-Britt Holm
Konsortiet RBAI J/V er nået cirka halvvejs med at lægge brodækket på Kronprinsesse Marys Bro, der lå diset hen i Roskilde Fjord tidligere på ugen. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor interesse for broindvielse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor interesse for broindvielse
Frederikssund - 20. oktober 2018 kl. 06:21
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er et års tid til, at Kronprinsesse Marys Bro åbner for trafik over Roskilde Fjord. Men hjernerne har allerede været i blød i et stykke tid for at finde på kreative events, der kan bidrage til en folkefest i forbindelse med broindvielsen, hvor kronen på værket naturligvis vil være deltagelse fra Kongehuset. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Ny bro: Fjord og strandeng reetableres

Vejdirektoratet har fået en del henvendelser fra foreninger, der gerne vil stå for arrangementer ved åbningen af den 1,4 kilometer lange højbro med 10 kilometer motortrafikvej fordelt på begge sider af fjorden.

- Vi kan mærke, der er stor interesse for at lave events. Men vi er slet ikke nået så langt, og det er Fjordforbindelsen Frederikssund, som skal stå for det, oplyser kommunikationskonsulent Anne-Mette Nyhuus fra Vejdirektoratet.

I Frederikssund Kommune begynder tankerne om brofesten også at røre på sig. På det seneste møde i Fritids- og kulturudvalget blev politikerne orienteret om, at Center for Kultur og Fritid får en koordinerende rolle for Frederikssund Kommune i forbindelse med events ved indvielsen af Kronprinsesse Marys Bro.

- Vi ved lige så lidt om datoen for åbningen, som alle andre. Men vi ved, at broen skal indvies, og vi ved, at ved sådanne arrangementer er der rigtig mange, der gerne vil være med til at gøre det til en spændende dag. Så i stedet for, at ingen ved, hvor de skal gå hen med idéer, har vi besluttet at samle de interesser, der er, i Center for Kultur og Fritid, så der ikke lander nogle forespørgsler i Trafik og Ejendom, mens andre havner på borgmesterkontoret eller et tredje sted. Så kan vi give det videre og gå i dialog med Fjordforbindelsen Frederikssund og Vejdirektoratet, når de har dannet sig et overblik, siger Frederikssund Kommunes kultur- og fritidschef Anders Munch Skovgreen, som nævner, at så vidt han er orienteret, overvejer Frederikssund Idrætsråd overvejer indkalde idrætsforeningerne til dialogmøde om relevante events ved broindvielsen.

Fjordforbindelsen Frederikssund havde broindvielsen på sin dagsorden på seneste bestyrelsesmøde under punktet eventuelt, hvor forretningsføreren blev bedt om at samle materiale, så der er noget at tage stilling til senere.

- Vi er ikke ret langt med planlægningen af indvielsen. Men der er omkring 300 aktive foreninger i Frederikssund Kommune, og en hel del af dem har sikkert idéer til, hvad de kunne tænke sig at prøve af til indvielsen, siger Leif Tullberg.

Bestyrelsesformanden kan ikke sige noget sikkert om, hvornår broen åbner til næste år. Han peger på, at noget kan tyde på, at broen kommer til at stå færdig før tid, men at BroBizz Operatør A/S skal bruge tid på at teste betalingsanlægget, som bliver Danmarks første free flow betalingsanlæg med nummerpladeaflæsning af opsatte kameraer og betaling via tilmelding eller BroBizz og tilsvarende ordninger.

- Vi går ikke ind i designet, men har stillet krav til leverandøren, og jeg regner med, at vi indenfor en måneds tid får at se, hvordan det skal se ud, siger Leif Tullberg.

arrow Billeder: Broen er halvvejs over fjorden
28. november 2018 kl. 05:51 Opdateret: kl. 18:58