17. oktober 2021
Slangerups vægtere var med, da Slangerup Minibys blivende sted på Idrætsvej 5 i Slangerup blev indviet  i 2015, og vægterne deltager også ved festlighederne lørdag for minibyens 25-års jubilæum. Foto: Kenn Thomsen

oto: Kenn Thomsen
Slangerups vægtere var med, da Slangerup Minibys blivende sted på Idrætsvej 5 i Slangerup blev indviet i 2015, og vægterne deltager også ved festlighederne lørdag for minibyens 25-års jubilæum. Foto: Kenn Thomsen oto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor festivitas for 25 år med lilleputby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor festivitas for 25 år med lilleputby
Frederikssund - 24. september 2021 kl. 21:09
Af Maj-Britt Holm

Slangerups vægtere går rundtur og læser meddelelser op mellem de små huse, når 25-års jubilæet for Slangerup Miniby fejres lørdag den 25. september med en gevaldig fest klokken 11-14.

Foreningen Slangerup Miniby blev stiftet i september 1996, hvorefter frivillige - fortrinsvis pensionister og efterlønnere - gik i gang med at bygge kopier i størrelsesforholdet 1:10 af Slangerups huse efter landinspektør L. Petersens byplan fra 1899, som den er afbildet i Arne Sundbo's bog om købstaden Slangerup. Det er huse fra den gamle bykerne, afgrænset af Nybrovej i nord til Græse Å i syd og fra Strandstræde i vest til Stationsvej i øst.

Sommeren før havde Inge og Kaj Johansen besøgt Varde Miniby og fået den gode idé, at Slangerup også burde have sin egen miniby i lighed med Varde, Odsherred, Aarhus, Køge, Faaborg, Assens og andre byer. En idé, der blev bakket op af daværende borgmester Bent Lund, pensionistforeningerne, Historiske Forening og andre.

I dag er der opført over 30 af de planlagte 100 huse på minibyens værksted og flyttet til det blivende sted på Idrætsvej 5 som nabo til Slangerup Idræts- og Kulturcenter, og hvor en næsten fire meter høj kopi af Slangerup Kirke er ved at blive bygget på stedet.

Det er også her, festlighederne holdes lørdag, hvor Slangerup Minibys borgmester Henning Nielsen, der også er formand for Slangerup Minibys bestyrelse, byder velkommen, inden formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jesper Wittenburg (S) holder festtale.

Herefter kan gæsterne prøve diverse aktiviteter som keglebane, pointspil og kuglespil, og der afholdes en konkurrence »Kend din Miniby«, ligesom der vil være guidet rundvisning i minibyen ved bestyrelsens sekretær Henny Bøgh samt musik ved det lokale band »Efter Skoletid«. Undervejs kan der købes drikkevarer og pølser med brød.

1382458
Rejser du til udlandet i år?