26. juli 2021
Smittetrykket - eller kontakttallet, som det nu hedder, stiger i Frederikssund. Antallet af smittede med covid-19 i kommunen er steget den forgangne uge i forhold til ugerne forinden. I resten af landet er antallet af nye smittede faldet. Der er ingen åbenlys forklaring, så det er enkeltvis smitte fra person til person, det handler om. Foto: Henrik Helmer Petersen
Smittetrykket - eller kontakttallet, som det nu hedder, stiger i Frederikssund. Antallet af smittede med covid-19 i kommunen er steget den forgangne uge i forhold til ugerne forinden. I resten af landet er antallet af nye smittede faldet. Der er ingen åbenlys forklaring, så det er enkeltvis smitte fra person til person, det handler om. Foto: Henrik Helmer Petersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Størst smittespedning i Frederikssund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Størst smittespedning i Frederikssund
Frederikssund - 17. juni 2020 kl. 19:14
Af Henrik Helmer Petersen

Antallet af covid-19-smittede borgere i Frederikssund er den seneste uge steget med 15 nye tilfælde. Dermed spreder covid-19 sig nu mere og hurtigere i Frederikssund, end i resten af landet. Smittetrykket stiger.

Det viser tal fra Statens Serum Institut. Tallene fortæller, at antallet af borgere testet positiv for covid-19 over den seneste uge er steget fra 128 til 143.

I Frederikssund Kommune kalder direktør for velfærd, arbejdsmarked og sundhed, Helle Hagemann Olsen det for en stor stigning.

Hun fortæller, at kommunens coronakrisestab som noget nyt er begyndt at følge smittetrykket - nu også kaldet kontakttal tæt.

Helle Hagemann Olsen forklarer, at der den seneste uge ikke har været Frederikssundborgere med covid-19-smitte indlagt på sygehus, men at der nu er blevet indlagt én borger. Hun fortæller også, at to ældre borgere, der får hjælp hjemme af døgnplejen er smittet med covid-19, ligesom to medarbejdere i døgnplejen er konstateret smittede.

Kommunens børne- og skolechef Paw Holze Nielsen kan fortælle, at der ikke er registret smittespredning i hverken børneinstitutioner eller på skoler i Frederikssund.

Han ved, at et barn fra Børnehuset Møllevej er smittet.

- Det blev konstateret for cirka 14 dage siden, og der er ikke er konstateret smitte yderligere herfra.

- Derudover har vi ikke kendskab til andre smittede børn og unge i børnehaver og på skoler i Frederikssund, siger han.

Med stigningen på 15 nye tilfælde skiller Frederikssund sig markant ud fra resten af landet. Det ER en stor stigning - set i forhold til kommunens indbyggertal. Det ses på Statens Serum Instituts ugekort over stigningen i antal smittede landet over.

Her springer Frederikssund i øjnene med mørkorange kulør. Resten af Hovedstadsområdet og det meste af landet er ikke bare lysorange, men har svage og grå farver, som indikation af, at her sker smittespredningen ikke kun langsommere, men betydeligt langsommere.

Det er Styrelsen for Patientsikkerheds opgave at opspore smittekæder og begrænse smitten lokalt.

Her har man ikke har opdaget nogen smittekæde af væsentlig omfang i Frederikssund. Styrelsen for Patientsikkerhed opsøger alle smittede og spørger til, hvem de eventuelt kan have smittet. En decideret smittekæde med et større antal smittede på ét sted eller ved én begivenhed, har Styrelsen for Patientsikkerhed ikke registreret i Frederikssund.

Tallene for Statens Serums Institut viser, at der den 27. marts var konstateret 14 tilfælde af covid-19 i Frederikksund. 17. april var det antal steget til 53 tilfælde. 6. maj var der i Frederikssund konstateret 89 tilfælde, 10. maj 95 tilfælde, og 28. maj 115 tilfælde. Den stigning fulgte stigningen på landsplan.

Det er stigningen den seneste uge, der er stukket af. I det meste af landet er smittehastigheden faldet. I Frederikssund er den steget.

I de to uger forinden var der henholdsvis 13 og 11 nye smittetilfælde af covid-19. I sidste uge altså 15 nye tilfælde i Frederikksund.

Selvom det er relativ små tal, stikker Frederikssund markant ud, fordi tallene i stort set alle andre af landets kommuner er faldet den forgangne uge i forhold til ugerne forinden. Flere steder er antallet af nye smittetilfælde faldet betragteligt.

Herlev og Hjørring er de eneste andre steder i Danmark, der viser samme kedelige tendens som Frederikssund.

1382458
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?