25. april 2019
Juniorspejdere fra Det Danske Spejderkorps' Ege Division mødtes til træf på Kalvøen i Frederikssund, hvor de blandt andet sejlede i storkanoer. Foto: Ole Dalskov
gallery icon

Se billedserie

Juniorspejdere fra Det Danske Spejderkorps' Ege Division mødtes til træf på Kalvøen i Frederikssund, hvor de blandt andet sejlede i storkanoer. Foto: Ole Dalskov
Foto: Martin Dalskov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spejdertræf på vikingeboplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spejdertræf på vikingeboplads
Frederikssund - 07. oktober 2018 kl. 18:05
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var ikke kun mini- og mikrospejdere fra 6-10 år fra Det Danske Spejderkorps' Ege Division, der deltog i spejderløb i weekenden. 104 juniorspejdere fra divisionen i alderen 10-12 år mødtes til det årlige træf på vikingebopladsen på Kalvøen i Frederikssund, hvor temaet var kommunikation, oplyser Anja Athar, der er medlem af divisionsledelsen i Ege Division.

- De gamle vikinger er blandt andet kendt for deres kommunikationsevner - bluetooth er som bekendt opkaldt efter Harald Blåtand - og temaet for posterne på dagens spejderløb var netop kommunikation, fortæller Anja Athar.

De blå juniorspejdere fandt posterne ved hjælp af GPS-koordinater, der var lagt ud til lejligheden, og de blev mødt af mange spændende spejderudfordringer. Ege Divisionens storkanoer var sat i havnen, og spejderne sejlede efter en koordinat ude i vandet. Spejderne blev derudover udfordret med opgaver med morsekoder, hvor de skulle oversætte ord til morsekode og derefter morse ordene til deres kammerater. De skulle gætte kammeraternes grimasser, bygge LEGO ved hjælp af instruktion kommunikeret til dem på walkie talkie, bygge og gætte stjernetegn efter kompaskurser, navigere gennem et minefelt ved hjælp af instruktion fra kammeraterne og støbe kompasroser i tin.

- Det var alt i alt en dag, hvor de blå juniorspejdere afprøvede kommunikation på mangfoldige måder, og hvor de fik bevidsthed om, hvor vigtigt det er at kommunikere præcist og at modtage kommunikation med stor opmærksomhed, beretter Anja Athar, som peger på, at der i løbet af dagen blev dannet nye venskaber på tværs af spejdergrupperne.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede