25. oktober 2020
13 borgere i Frederikssund Kommune er blevet testet positive for Covid-19 siden i fredags. Foto: Jens Wollesen
13 borgere i Frederikssund Kommune er blevet testet positive for Covid-19 siden i fredags. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smittetal for corona tager et hop opad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smittetal for corona tager et hop opad
Frederikssund - 21. september 2020 kl. 20:29
Af Maj-Britt Holm

Corona-smitten breder sig i også i Frederikssund Kommune, hvor 13 borgere har fået en positiv coronatest hen over weekenden blandt 546 prøver, der er foretaget, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Således har der nu været 183 Covid-19 smittede i kommunen, siden virussen kom til Danmark formentlig sidst i februar. De sidste syv dage har der været 15 nye tilfælde i Frederikssund Kommune, hvilket giver en såkaldt incidens på 33 per 100.000 indbyggere.

Egedal Kommune, der har lidt færre borgere end Frederikssund, har haft 32 nye smittede på syv dage, hvilket giver en incidens på 74 per 100.000 indbyggere, og Hillerød har haft 16 nye tilfælde og en incidens på 31, mens Halsnæs har haft otte nysmittede og en incidens på 26.

I Københavns Kommune er der registreret 708 nye smittede på syv dage og en incidens på 113, og Ishøj har med sine 58 nye tilfælde på en uge landets pt. højeste incidens på 254.

Til sammenligning har Nordjurs og Struer kommuner begge haft 0 nye tilfælde i syv dage, mens Haderslev og Kalundborg har haft hver fire positive coronatest og en incidens på henholdsvis 7 og 8.

Så sent som i fredags var det samlede smittetal for Frederikssunds vedkommende 170 blandt de 45.223 indbyggere.

Frederikssund Kommune fik i torsdags besked fra Styrelsen for Patientsikkerhed om, at kommunen nu er i »rød zone«, idet kommunen passerede 20 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere, der betyder, at myndighederne holder ekstra øje.

Der er pt. hverken meldinger om coronasmitte på det kommunale ældreområde, i skoler og børnehuse, eller på ungdomsuddannelserne Frederikssund Gymnasium og U/NORD, oplyser direktør Helle Hagemann Olsen fra Velfærd, Arbejdsmarked og Sundhed i Frederikssund Kommune, børne- og ungechef Paw Holze Nielsen fra Frederikssund Kommune, rektor Heidi Post Dam fra U/NORD og rektor Agnethe Dybro Pedersen fra Frederikssund Gymnasium.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?