14. november 2019
Søndag den 14. juli er der kagedag på Selsø Slot.
Søndag den 14. juli er der kagedag på Selsø Slot.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slot arrangerer sin egen store bagedyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slot arrangerer sin egen store bagedyst
Frederikssund - 12. juli 2019 kl. 17:31
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag den 14. juli afholdes Den Store Kagedag endnu en gang på Herregårdsmuseet Selsø Slot. Den Store Kagedag er et tilbagevendende og hyggeligt arrangement for hele familien på Selsø. Højdepunktet i arrangementet er kagekonkurrencen, hvor besøgende kan komme med deres egne kager og deltage i konkurrencens fire kategorier.

De fire kategorier er »Den smukkeste kage«, »Den lækreste kage«, »Den bedste historiske kage« og »Særprisen«.

- Pynt din kage efter alle kunstens regler, lav en velsmagende kage eller en kage, som har en helt særlig historie for dig. En historisk kage behøver ikke være lavet efter en historisk opskrift, men kan være en kage, som du fik hos dine bedsteforældre, har en særlig historie i din familie eller en kage, som bringer minder frem hos dig. Det kan med fordel være en klassisk dansk kage, såsom en sandkage, kiksekage eller gammeldags æblekage, lyder opfordringen i invitationen til kagedagen.

Dommerne til årets kagedag er næstformand i Den Plessenske Selsø Fond, Bente Ahlefeldt, nationalparkkoordinator i Nationalpark Skjoldungernes Land, Camilla Forman Jensen, og medlem af Selsøs madgruppe og Frilandsmuseets køkkenlaug, Lone Fasmer.

Kagerne til kagekonkurrencen skal være indleverede senest klokken 14, hvor konkurrencen begynder. Alle kagebagere - en bager per kage - kommer gratis ind på museet. Alle andre besøgende betaler almindelig entré. Når kagekonkurrencen er overstået, og vinderne er fundet, må alle smage på kagerne - og husk at børnene tager først.

Der kan købes kaffe, te, vand og most til kagerne.

Museet har almindeligt åbent klokken 11-16 og tager imod kontanter og MobilePay, men ikke kreditkort.

grafik køb billede