25. oktober 2021
Kronprinsesse Marys Bro åbner tidligt mandag morgen for trafik. Foto: Vejdirektoratet
Kronprinsesse Marys Bro åbner tidligt mandag morgen for trafik. Foto: Vejdirektoratet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal du over den nye bro? Så tidligt åbner den

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal du over den nye bro? Så tidligt åbner den
Frederikssund - 27. september 2019 kl. 09:26
Af Casper Suk Thorlacius

Vil man være den første bilist, der passerer Kronprinsesse Marys Bro, når den åbner for trafik mandag den 30. september, skal man være tidligt på stikkerne, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Gratis parkering og blomsterkonkurrence: Sillebroen fejrer broindvielse

Broen indvies officielt lørdag den 28., men Vejdirektoratet har ikke før nu meldt ud, hvornår broen åbnes for trafik. Men nu står det klart, at broen åbner for personbiler, lastbiler og motorcykler mandag morgen »omkring klokken 5«, lyder det i en pressemeddelelse fra direktoratet.

- Omkring klokken 5 mandag den 30. september åbner Kronprinsesse Marys Bro for trafik, så broen er klar til myldretidstrafikken samme morgen. Politiet vil være på stedet for at sætte trafikken i gang, lyder det.

- Det er en stor milepæl, at vi nu er nået til det tidspunkt, hvor Kronprinsesse Marys Bro kan komme trafikanterne til gavn. Vi forventer, at den nye bro kommer til mærkbart at aflaste trafikken på Kronprins Frederiks, hvor der i dag kører knap 22.000 biler i døgnet. Det er klart, at ikke alle trafikanter ændrer rute fra den ene dag til den anden. Vi ved fra andre nyåbnede veje, tunneller og broer, at det tager lidt tid, inden trafikanterne vænner sig til de ny forhold, og trafikken stabiliserer sig, men det skal nok komme, siger Henrik Vincentsen, projektchef i Vejdirektoratet ydermere i pressemeddelelsen.

I følge Vejdirektoratet forventes trafikanter fra den sydlige del af Hornsherred at spare op til 30 minutter på turen til København i morgenmyldretiden ved at benytte Kronprinsesse Marys Bro. Dels fordi turen er kortere, dels fordi man slipper for køen frem mod Kronprins Frederiks Bro, som man igennem mange år har oplevet i morgenmyldretiden.

Personer og virksomheder, der forventer at benytte Kronprinsesse Marys Bro jævnligt, kan gratis registrere deres nummerplade hos Fjordforbindelsen Frederikssund på www.fjordpay.dk, så vil betalingen ske helt automatisk. Har trafikanten allerede et bizz-abonnement, behøver de ikke foretage sig noget.

arrow Købmand håber på tidlig »julehandel« når broen indvies
26. september 2019 kl. 17:54 Opdateret: kl. 14:09
arrow Minister trækker i løbeskoene på broen
26. september 2019 kl. 12:59 Opdateret: kl. 12:59
arrow Forberedelse til brofest i fuld gang
26. september 2019 kl. 12:40 Opdateret: kl. 12:40
1382458
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?