7. juli 2020
Vejdirektoratet forbereder i efteråret, at Kronprins Frederiks Bro kan blive fjernbetjent fra et trafikcenter i København. Så fra uge 39 til uge 51 kan sejlende ikke passere broen, bortset fra uge 42 og uge 47, hvor der åbnes for både. 

Foto: Hans Jørgen Johansen
Vejdirektoratet forbereder i efteråret, at Kronprins Frederiks Bro kan blive fjernbetjent fra et trafikcenter i København. Så fra uge 39 til uge 51 kan sejlende ikke passere broen, bortset fra uge 42 og uge 47, hvor der åbnes for både. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sejlere, vær vakse ved broklapperne!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sejlere, vær vakse ved broklapperne!
Frederikssund - 02. august 2019 kl. 04:57
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Til efteråret gælder det for sejlere i Roskilde Fjord om at være »vakse ved broklapperne« på Kronprins Frederiks Bro. Vejdirektoratet vil i perioden fra uge 39 til uge 51, altså fra mandag den 23. september til søndag den 22. december, forberede en automatisering af broen, så den fysiske brovagt på stedet kan erstattes af fjernstyring fra Vejdirektoratets bemandede trafikcenter på Kalvebod Brygge i København. Det sker som en ét-årig forsøgsordning fra den 1. januar 2020.

Kronprins Frederiks Bro vil dog ikke være lukket for sejlende trafik i hele perioden, idet broklapperne går op for både i såvel uge 42 som i uge 47.

- I uge 42 er det efterårsferie, og en hel del holder ferie på det tidspunkt og vil gerne ud og sejle. Desuden vil vi ikke spærre for sejlende i uge 47 af hensyn til, at der er mange, som gerne vil have deres båd ind eller ud af fjorden, forklarer broingeniør Hans-Åge Cordea, der er projektchef i Vejdirektoratet med ansvar for vedligeholdelsen af Kronprins Frederiks Bro.

Ifølge Hans-Åge Cordea skal der laves en del om på den gamle bro fra 1935, inden den kan blive fjernbetjent fra København, og broklapperne kan gå op for sejlerne. Projektet skal evalueres efter et år, og erfaringerne kan komme til at danne baggrund for en beslutning om, hvorvidt der også skal indføres fjernstyring på andre personbetjente statslige broer i Danmark.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag den 2. august 2019.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?