7. juni 2020
Før og efter billede af muren af baghuset tilhørende Jernbanegade 25, nærmere bestemt på den lille sti, der løber fra Kirkegade. Foto: Street Art 3600
gallery icon

Se billedserie

Før og efter billede af muren af baghuset tilhørende Jernbanegade 25, nærmere bestemt på den lille sti, der løber fra Kirkegade. Foto: Street Art 3600
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Street Art har forvandlet endnu en mur i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Street Art har forvandlet endnu en mur i byen
Frederikssund - 17. september 2019 kl. 15:40
Af Ea Lykke Schausen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Grafittiskrift med »kaldenavne« eller andre små ord, såkaldte tags, i alle farver har længe prydet muren på baghuset tilhørende Jernbanegade 25 i Frederikssund, nærmere bestemt ved den lille sti, der løber fra Kirkegade, men nu er det slut.

I stedet er muren blevet forvandlet til et stort værk, som unge mennesker har begået som en del af projektet »Street Art 3600« i samarbejde med den professionelle maler, Lars Pedersen, der har malet i mange år og været tovholder på mange murmalerier på blandt andet Roskilde Festival.

- I Street Art 3600s optik er vi i gang med en forskønnelse af Frederikssund, lyder det blandt andet i en pressemeddelelse, hvor gruppen også fortæller, at man denne mandag gik i gang med forskønnelsen af muren.

Det er dog langt far den første mur, de unge har fået lov til at pryde. Siden slutningen af 2017 har Projektvognen, med støtte fra Frederikssund Ungeråd kørt projektet »Street Art 3600« for unge, der gerne vil male g have nogle basale færdigheder i street art-genren.

Projektet er bygget op af tre undervisningsgange, hvor den første workshop bestod i at lære at skrive bogstaver og lignende i stilen på papir, anden workshop handlede om at lære at bruge spraydåser, primært på træplader, og den tredje workshop var i Frederikssund Skatepark, hvor de unge kreerede et kæmpe værk i samråd med Frederikssund Hallen.

Siden har gruppen været flere steder i Frederikssunds bybillede, blandt andet har de malet flere murmalerier ved Nima Ejendomme, Attendo og Lidl, og senest dette værk, som der kan ses før og efter billeder af på billederne ovenfor.

Nu åbner svømmehaller og fitnesscentre op igen. Er du bekymret for øget smittefare med Covid-19 de pågældende steder ?