23. april 2021
Spejderne Lucas Pedersen, 15 (forrest), Esther Nielsen, 15 (midt) og Alexander Daunsgaard, 15 (bagerst) nød endelig at være sammen efter flere måneder uden fritidsaktiviteter. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Spejderne Lucas Pedersen, 15 (forrest), Esther Nielsen, 15 (midt) og Alexander Daunsgaard, 15 (bagerst) nød endelig at være sammen efter flere måneder uden fritidsaktiviteter. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Spejdere sang fællessang hver for sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Spejdere sang fællessang hver for sig
Opdateret 01. marts 2021 kl. 09:51
Frederikssund - 27. februar 2021 kl. 07:57

Fordelt over ni bål var godt 50 spejdere fredag aften "samlet" for at synge fællessang - hver for sig.

Af Ea Lykke Schausen
Slangerup Bålene gnistrer og giver lys i mørket fredag aften lidt over 20 på den store græsplæne hvor Erik Ejegod Spejderne holder til i Slangerup. Fordelt rundt om de ni bål i grupper af fem sidder godt 40 spejdere og 10 ledere fra Erik Ejegod Spejderne. De er samlet for at deltage i DR1-programmet "Fællessang - hver for sig", hvor danskere fra hele landet opfordres til at synge med på de kendte fællessange - hver for sig.

"Vi har ikke været samlet siden november på grund af restriktionerne. Så det er noget helt særligt, at vi nu kan ses i dag. Man bliver helt glad," sagde leder for minierne, Gitte Ångstrøm om begivenheden.

Bedre sammen end alene
Rundt om de mange bål sad spejdere i alle aldersgrupper, fra de helt små fra seks år og opefter til de ældste spejdere på den anden side af 17 år. Til fælles havde alle ønsket om en hyggelig aften i fællesskabets tegn. Noget, flere i den grad har haft savnet.

"Det er så skønt at være samlet igen og kunne se sine venner," lød det begejstret fra 15-årige Esther Nielsen.

"Det bliver lidt kedeligt i længden at lave spejderting som at snitte træfigurer og sådan derhjemme. Så det er virkelig dejligt at se folk igen. Og selvom jeg ikke synger særlig godt, så gør jeg det gerne for hyggens skyld," istemte 15-årige Alexander Daunsgaard.

Hyggeligt med bål
Også de yngrer fremmødte sangstjerner syntes, det var en helt særlig aften. Dels var det første gang i flere måneder, de så hinanden. Og dels betød det, at de kom på TV.

"Det er så hyggeligt med bål under fuldmånen sammen med sine venner," lød det blandt andet fra otte-årige Oscar, hvortil vennen, Kacper på ni år tilføjede:

"Ja, og så er vi på TV, så mor og far kan se os synge, selvom de ikke er her!"

1382458
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?