1. august 2021
Foto: Maj-Britt Holm
gallery icon

Se billedserie

Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Småfolk kan også sparke EM i fodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Småfolk kan også sparke EM i fodbold
Frederikssund - 16. juni 2021 kl. 12:02
Af Maj-Britt Holm

Der var rød-hvide farver på tøjet og fuld tryk på energien, da dagplejebørn og dagplejere fra Frederikssund Syd mødtes til EM i fodbold onsdag formiddag.

»Kom så Danmark« stod der på ryggen af 28 rollinger i alderen 0-3 år, der havde fået sponsoreret fodbolde, trøjer, kasketter, badeponcho, rygsæk, drikkedunke og ispinde til en hyggelig fodboldformiddag i rødt og hvidt sammen med deres syv dagplejere. Det skete i haven ved dagplejernes legestue på Skovvej i Frederikssund.

Her var det helt tydeligt, at de fleste unger udemærket vidste, at bolden skulle sparkes i mål. Så det forsøgte de igen og igen - med hver sin bold.

- De kan holde til 20 minutter på fuld tryk. Så går den ikke mere. Så skal der ske noget andet, fortalte Heidi Nielsen, dagplejemor til fire børn, mens små og store pustede af i græsset med en kold is.

Dagplejen i Frederikssund Kommune er DGI-certificeret. Det betyder, at dagplejerne tilbyder de små masser af mulighed for at bevæge sig i dagligdagen. Dagplejerne mødes også til Fodbold EM, Håndbold VM og i juli til scooterræs, når der afvikles Tour de France.

- De får det ind med modermælken. Mor har dem med i joggeren, og far tager dem med på cyklen. Vi ved, det skal starte et sted. Så vi kan lige så godt lægge kimen til det i dagplejen med bevægelse i dagligdagen, forklarede dagplejemor, Sanne Jensen.

1382458
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?