15. oktober 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

Foto: Karina Jønson
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Sådan ser rigtige bryster ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Sådan ser rigtige bryster ud
Opdateret 02. oktober 2012 kl. 14:17
Frederikssund - 29. september 2012 kl. 14:39
Af Malene Koops Grønborg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Elsk dig selv. Elsk dine bryster - det er budskabet i en helt ny kampagne, der hylder kvinders naturlige bryster. Kampagnen hedder "Vær Unik - bryster made by nature" og det overordnede budskab er klart:

Idéen bag kampagnen står den Karen Nielsen, der bor i Frederikssund, for.

- For nogle måneder siden så jeg en reklame på en bus, hvor der stod: Nye bryster?, og så telefonnummeret til en plastikkirurg (Nygart Privathospital, red.). Jeg var ude at køre med min søn på 17 år og hans kammerat, og da jeg så det, himlede jeg bare op. De kiggede lidt underligt på mig, men jeg blev bare så provokeret, fortæller Karen Nielsen.

- Jeg tænkte, at jeg da måtte gøre et eller andet. Så jeg skrev til alle mine veninder, kolleger og bekendte, og spurgte, om de ville stille op og vise deres naturlige bryster, fortæller hun.

Karen Nielsen har selv sat sine bryster til rådighed, ligesom hendes to veninder Jette Bekker fra Jyllinge og Lone Simonsen fra Frederikssund også har det.

I alt stillede 17 kvinder op og viste deres nøgne bryster til et "Go-Card"-postkort, som fra torsdag i denne uge og en uge frem vil være at finde på københavnske caféer i hobetal. Også nogle af Karen Nielsen bekendtes mødre ønskede at være med, og det har betydet, at der nu er en aldersfordeling fra sidst i 20'erne til 75 år.

- Der har dog været meget snak om, at vi ikke repræsenterede alle kvinder, fordi der ikke er et billede af en, der mangler det ene bryst eller billeder af nogen etniske kvinder. Men det skyldes simpelthen, at det skulle gå så stærkt og ikke, at vi ikke ønskede at have dem med, fastslår Karen Nielsen.

De 17 par helt almindelige bryster skal åbne øjnene for brysters mangfoldighed, da kun de færreste kvinder ligner reklamernes unge, photoshoppede og seksualiserede kvindekrop.

- Vi skal sætte pris på dem, vi er. Det her handler ikke om, at vi vil være fordømmende på nogen måde over for kunstige bryster. Vi vil bare komme med et opråb om, at man skal være glad for den, man er - uanset bryster, højde, hår og alle de andre ting ved vores udseende. Det er vigtigt, vi sætter pris på naturligheden, siger Jette Bekker.

Læs meget mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede