16. maj 2021
Hver tirsdag og torsdag formiddag er der udendørs barnevognstræning på havnen foran Føtex. Alle med en barnevogn kan være med. Foto: Birgitte Masson
gallery icon

Se billedserie

Hver tirsdag og torsdag formiddag er der udendørs barnevognstræning på havnen foran Føtex. Alle med en barnevogn kan være med. Foto: Birgitte Masson
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Barnevognstræning hitter på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Barnevognstræning hitter på havnen

Nybagte mødre var torsdag formiddag i fuld gang med barnevognstræning på havnen i Frederikssund. Den hårde træning skal give dem kroppen og konditionen tilbage efter graviditet og barsel

Frederikssund - 17. april 2021 kl. 08:32
Af Birgitte Masson

"Det giver sindsygt meget velvære. Jeg har, inden jeg blev gravid, dyrket meget fitness, så bare det at man kan komme ud og røre sig igen er så dejligt, plus at man samtidig kan være sammen med sin lille guldklump," siger Simone Andersen Repstock, mor til Alma på 5 1/2 måned.

"Det er rart i de her Coronatider," indskyder Michella Pless-Brunholm, mor til Kalle på 4 måneder.

"Og så synes jeg, det er rart at komme ud og se andre mødre, og at børnene kan se andre børn. Der er bare så positiv energi, selv om hun tæver os rundt i 20 squats."

Sabrina Noe-Nygaard og Nina Kestler har tilsluttet sig kredsen af rødkindede småbørnsmødre med vindblæst hår, som enten har deres baby på armen eller i barnevognen. Alle griner, og alle har det til fælles, at de gerne vil genvinde styrken og smidigheden efter deres graviditet og barsel.

Derfor kan man hver tirsdag og torsdag formiddag finde dem til barnevognstræning på havnen foran Føtex i Frederikssund. I spidsen står instruktør Gitte Ziebell.

Egentid og effektiv træning

"Her laver vi styrketræning med fokus på ryg, skulder og bryst. Ja, alle de ømme punkter. Og så handler det om at få smilet frem sammen med andre, " fortæller Gitte Ziebell, som selv går forrest. Ikke bare hvad angår smil og åbenlys livsglæde, hun har også været ude at investere i en barnevogn.

"Det har jeg jo været nødt til, så jeg kan vise dem nogle af øvelserne. Der sker jo noget med de børn, når de kommer ned i en barnevogn. Nu har jeg haft efterfødselshold under tag, og der har aldrig været en time, hvor 3-4 mødre ikke har trukket sig ud af timen, fordi børnene krævede deres opmærksomhed. Her er det 80 procent egen tid, hvor mødrene ikke bliver trukket væk fra det de er i gang med. Det gode ved barnevognstræning er også, at mange af øvelserne kan konverteres over til hverdagssituationerne derhjemme. Man kan lave nogle af de samme øvelser, når man alligevel er ude at gå med barnevognen. De kan altså tage træningen med sig, og skal ikke sætte tid af til at træne, for er der noget man man har svært ved, uanset om man har et, to eller tre børn, så er det at få tid til sig selv. Her får de egen tid og skør, effektiv genoptræning af den krop der har været gravid. "

Vi løfter nogle smil her

Barnevognstræningen startede kort før påske som et pilotprojekt under LOF Frederikssund. Men noget ser ud til, at det er kommet for at blive.

"Jeg har tidligere haft nogle af kvinderne til rytmik, efter de fik deres første barn. Nu havde de født igen, så de spurgte mig, om vi ikke kunne gentage det, men så kom Corona. Men man kan jo blive presset op i et hjørne," siger hun og smiler.

"Så jeg tænkte, at hvis vi har barnevognene med, kan vi holde afstand, så hvad med hvis vi kunne piske stemningen op og gøre gymnastik udenfor, for det kræver jo også lidt mod at stille sig op her."

Gitte Ziebell ser sig omkring. Bilerne kører i en lind strøm gennem svinget, og svingdøren ind til Føtex står heller ikke stille et øjeblik. Med andre ord er der livlig aktivitet. Nogle forbipasserende kigger da også lige en ekstra gang, ved synet af de mange barnevogne og aktive kvinder som hopper rundt til den lavmælte musik.

"Mødrene glemmer sig selv, når de her med her, også selvom de står et sted, hvor alle kan se dem. De er altså ret seje." Gitte Ziebell tilføjer: "Vi løfter nogle smil her."

1382458
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?