24. juni 2021
Venstre i Frederikssund Kommune stiller med 17 kandidater. Blandt dem er borgmester John Schmidt Andersen, smykket af to kvinder fra kandidatlisten, byrådsmedlem Anne Sofie Uhrskov (t.v.) og Lisbeth Dupont-Rosenvold, der tidligere har siddet i Egedal Byråd for partiet. Foto: Lars Møller
gallery icon

Se billedserie

Venstre i Frederikssund Kommune stiller med 17 kandidater. Blandt dem er borgmester John Schmidt Andersen, smykket af to kvinder fra kandidatlisten, byrådsmedlem Anne Sofie Uhrskov (t.v.) og Lisbeth Dupont-Rosenvold, der tidligere har siddet i Egedal Byråd for partiet. Foto: Lars Møller
Foto: LarsMoller
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se Venstres 17 navne til stemmesedlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se Venstres 17 navne til stemmesedlen
Opdateret 09. juni 2021 kl. 20:44
Frederikssund - 09. juni 2021 kl. 19:01
Af Maj-Britt Holm

Venstre i Frederikssund Kommune stiller med en liste med 17 navne til kommunalvalget den 16. november 2021.

Partiets kandidatudvalg har godkendt kandidaterne, og nu er Venstre klar til at offentliggøre den samlede liste efter at have udsendt drypvise pressemeddelelser med små grupper af navne over fem dage.

Borgmester John Schmidt Andersen er forlængst genvalgt som partiets spidskandidat. Derudover ønsker stort set hele Venstres nuværende byrådsgruppe at fortsætte i det lokalpolitiske arbejde: Anne Sofie Uhrskov, Michael Bomholt Tøgersen, Morten Skovgaard, Charlotte Drue, Jørgen Bech, Jens Jørgensen og folketingsmedlem Hans Andersen, mens Kristian Moberg ikke optræder på listen.

Desuden genopstiller Jens Ross Andersen, der sad i byrådet gennem 17 år, først i Jægerspris og siden i storkommunen Frederikssund, mens Signe Sysse Grünfeld-Bierre, som i dag er partiets 1. suppleant, gør sit andet forsøg på at blive valgt.

Lisbeth Dupont-Rosenvold, der tidligere har været Venstre-formand i Egedal og siddet i byrådet samme sted, og som siden er flyttet til Frederikssund Kommune, stiller nu op i sin nye hjemkommune.

Tom Lysgaard, som var stillet op for Socialdemokratiet i 2009 og siden var med til at stifte Borgernes liste, som han sad i byrådet for i perioden 2014-2017, vil også gerne tilbage i det politiske arbejde. Og Søren Find Andersen, der har været en del af Venstres bestyrelse i mange år, ønsker nu at sidde med omkring bordet i byrådssalen.

Helt nye navne på listen er Mikkel Johansen, som er ung vvs-montør, folkeskolelærer Neslihan Güzel; Martin Elmegaard, der er tidligere VU'er; og Lisbet Jensen, som er selvstændig køreskolelærer.

Partiet Venstre har haft borgmesterposten i Frederikssund Kommune siden 2014. Ved valget i 2017 opnåede partiet 8.210 stemmer, svarende til 32,4 procent af afgivne stemmer.

Venstre i Frederikssund Kommune holder fysisk opstillingsmøde tirsdag den 15. juni Slangerup Idræts- og Kulturcenter. Her skal kandidaternes rækkefølge på stemmesedlen besluttes.

Det var onsdag ikke muligt at få en kommentar til valglisten fra Venstres formand i Frederikssund Kommune, Lars Møller.

1382458
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?