4. juni 2020
Den 28. november blev dagen, hvor Kronprinsesse Marys indviede den nye fjordforbindelse, som er opkaldt efter hedes kongelige højhed. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Den 28. november blev dagen, hvor Kronprinsesse Marys indviede den nye fjordforbindelse, som er opkaldt efter hedes kongelige højhed. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan så 2019 ud fortalt i billeder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan så 2019 ud fortalt i billeder
Frederikssund - 31. december 2019 kl. 08:13
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frederiksborg Amts Avis bringer her et tilbageblik på 2019, hvis mest skelsættende begivenhed uden sammenligning fandt sted den 28. september. Her indviede Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary den nye forbindelse over Roskilde Fjord, hvor omtrent 35.000 mennesker anslås at have deltaget i festlighederne.

arrow Læs også: Kino sælger sæder for at få råd til flere

2019 var også valgår. Venstres Hans Andersen genvandt sit mandat i Folketinget, men Frederikssund-kredsen fik også et nyt folketingsmedlem valgt ind i form af Socialdemokratiets Rasmus Stoklund. 2019 blev desuden året, hvor førnævnte Hans Andersen i avisens spalter fortalte om sin familie, og hvordan han mødte kærligheden i form af hustruen Jette på internettet.

Sommeren bød også på en historisk god jazz-festival i Slangerup, som for første gang gav økonomisk overskud. Det resulterede i, at støtteforeningen bag festivalen kunne uddele 44.500 kroner til institutioner og foreninger.

En anden festival, som også nød stor succes, var Frederikssund Festival, som slog rekord hvad angår billetsalg.

Vikingerne på Kalvøen gik igen på scenen, som Frederiksborg Amts Avis' anmelder skrev, var der i 2019-forestillingen mere fokus på historiefortælling end på de dramatiske kampscener, som dog ingenlunde manglede.

Generelt skete der i 2019 meget på den kulturelle scene.

Parkteatret kom med i kommunens budget, så teatret fremover kan bryste sig af at være egnsteater.

Desuden modtog Skibby Kino en donation på 20.000 kroner fra Sjællandske Mediers Fonde, så biografens lyssystem kunne opgraderes. Frederikssund Kommune fandt, udover penge til et egnsteater, også penge til flere voksne på dagtilbudsområdet. I år har kommunen rekrutteret 19 nye pædagoger, så normeringerne når op på BUPL's anbefalinger. Frederikssund er pt. den eneste kommune i Nordsjællands, der lever op til dem.

Efter mange politiske drøftelser i forligskredsen samt et større lobbyarbejde fra politikere og embedsfolk i Frederikssund lykkedes det også at få manifisteret beslutningen om, at Vinge Station skal laves. Første spadestik er blevet taget, og stationen forventes klar i 2020.

Restaurant Toldboden med udsigt over Frederikssund Havn blev hædret i Den Danske Spiseguide, og saft-giganten CoRo indviede sin nye innovationsbygning på Holmensvej.

I den mere kuriøse ende af skalaen blev Hundehuset, som er opført af entreprenørerne Niels Martin Viuff og Palle Søegaard, bygget færdigt og taget i brug.

Endelig blev mange års drøftelse af brugen af den gamle Fioma-grund bragt til ende. Udviklingsselskabet Frederikssund ApS med finansmand Aldo Petersen, fhv. Niras-direktør Karol Marcinkowski, og Frederikssund-advokaten Leif Erlandsen i spidsen købte grunden for 15,5 millioner og vil nu opføre blandede boliger.

arrow Se billederne: Dengang biografgængere satte cyklen i garderoben
28. juli 2019 kl. 07:12 Opdateret: kl. 10:57
arrow Pengeregn over 22 sjællandske foreninger fra mediefondene
22. juni 2019 kl. 06:40 Opdateret: kl. 13:55
arrow Biograf får 20.000 til nyt lyssystem
22. juni 2019 kl. 04:56 Opdateret: kl. 14:53
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?