14. august 2020
Uppercut Danseteater optrådte fredag med forestillingen »Just Blazin - Old School« for omkring 350 børn og unge fra Frederikssund Kommunes skoler som optakt til en danseworkshop. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Uppercut Danseteater optrådte fredag med forestillingen »Just Blazin - Old School« for omkring 350 børn og unge fra Frederikssund Kommunes skoler som optakt til en danseworkshop. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan blev unge vilde med dans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan blev unge vilde med dans
Frederikssund - 22. november 2019 kl. 19:46
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var lige til at gøre enhver lærer misundelig, da omkring 350 børn og unge først sad tryllebundet i tre kvarter, mens de overværede en forrygende danseforestilling, og bagefter kastede de sig modigt ud i en hiphop workshop, hvor forestillingens dansere fik dem til at følge grundtrin, men også at style dansen på personlig vis.

Frederikssund Kommune inviterede fredag 4.-9. klasser fra Skibby, Jægerspris, Frederikssund og Slangerup til Uppercut Danseteaters forestilling »Just Blazin - Old School« med fire unge fyres funky urbane dans til swingende jazzmusik i en stort set ordløs fortælling om mobning, kammeratskab og skolegang i Frederikssund Hallens hal B.

Eleverne var fra 4.-6. klasse var på besøg om formiddagen, mens de ældre elever kom over middag. Efter forestillingen blev eleverne delt i to, og Mark Philip, kunstnerisk leder hos Uppercut og medvirkende i »Just Blazin«, bad ungerne om at stille sig i syv rækker og bevæge sig hen over gulvet på forskellige måder. Men selv om nogle måske tænkte på »Vild med dans«, var der forskel.

- Der er ikke nogen her, der får 10 - eller 0 - og der er ingen, der ryger ud, lovede han, som tidligere havde sagt, at her måtte man gerne »grine, græde og være fræk«.

Der blev grint en hel del på badmintongulvet, men efterhånden tøede selv de generte op.

- Det er fedt, og det er sjovt, lød det fra 13-årige Johan Christensen fra 6.A på Trekløverskolens afdeling Falkenborg.

Billetter revet væk
Dansearrangementet kom i stand, da Frederikssund Børneteater kunne hjælpe Frederikssund Kommune med at opfå rabat, så der var råd til to forestillinger.

- Billetterne blev udbudt til alle 4.-9. klasser lige før sommerferien efter først-til-mølle princippet, og de blev revet væk indenfor en uge, fortæller Sofie Myschetzky, kulturkonsulent i Frederikssund Kommune.

Uppercut har også lavet undervisningsmateriale, de har sendt ud i forvejen, så lærerne har kunnet bruge det i undervisningen som forberedelse. »Just Blazin - Old School« er relevant for fag som dansk, idræt, historie, musik og billedkunst.

- Vi vil gerne vise, at dans og teater kan noget særligt i skolen. Det er en opmuntring til at bevæge sig, og så kan det give anledning til snakke om mobning, skoletiden, og hvordan man opfører sig overfor hinanden, forklarer hun.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?