21. oktober 2021
Kulturen rammes hårdere end forventet som følge af besparelserne efter de manglende Vinge-indtægter, mener formand for Kulturrådet Lars Jepsen-Sølvhøj, der også er formand for Socialdemokratiet. Foto: Allan Nørregaard
Kulturen rammes hårdere end forventet som følge af besparelserne efter de manglende Vinge-indtægter, mener formand for Kulturrådet Lars Jepsen-Sølvhøj, der også er formand for Socialdemokratiet. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S-formand: Kultur lider under besparelser efter Vinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S-formand: Kultur lider under besparelser efter Vinge
Frederikssund - 12. marts 2018 kl. 17:25

De ekstraordinære besparelser, som Frederikssund Byråd iværksatte i december 2017 for at rette op på økonomien efter Vinge-aftalens kollaps, der efterlod et stort hul i kommunekassen, mærkes nu for alvor på kulturområdet, der rammes hårdere end forventet.

arrow Læs også: Ny chef skal få Vinge på ret køl

Det oplyser formand for Kulturrådet, Lars Jepsen-Sølvhøj, der også er formand for Socialdemokratiet i Frederikssund, i en pressemeddelelse efter et dialogmøde mellem de folkevalgte politikere og repræsentanter fra blandt andet Kulturrådet.

I følge Lars Jepsen-Sølvhøj modtog Kulturrådet ellers i første omgang meldingen om besparelser med en vis fortrøstning, da der ikke var lagt op til egentlige besparelser på aktiviteter, som modtager fast tilskud. Men nu ser situationen anderledes ud.

- Til dialogmødet havde vi blandt andet bedt om en tilkendegivelse af, hvordan udvalget tænker, at man vil støtte de kulturelle foreninger i 2018 samt hvilke midler, der er til stede. Det var et noget nedslående svar, vi fik: Der er slet ingen penge!, fortæller Lars Jepsen-Sølvhøj, som tilføjer, at de også spurgte, om der vil blive uddelt Kulturpris i år, hvilket der nok heller ikke vil blive.

Ikke bare forsvinder puljemidler til nye idéer og initiativer samt faste indslag, som ikke automatisk får et fast, årligt tilskud. Men også pengene til talentarbejde og de nye Talentråd, som ellers har været højt politisk profileret, er væk - netop som arbejdet er kommet godt fra start.

- Det er jo beskæmmende, at man i en tid hvor alle politikere har så travlt med at betone betydningen af det frivillige arbejde, herunder også kulturen, så alligevel fjerner hver en krone, der er til at understøtte det. Der er tale om så få penge - under 500.000 kroner årligt, som gør en enorm forskel og får en masse arrangementer ud over rampen. Men det har man åbenbart ikke råd til, lyder det fra Kulturrådets formand i pressemeddelelsen, hvor han peger på, at forundringen i de frivillige foreninger ikke bliver mindre, når kommunen samtidig fortsat bruger penge på for eksempel Kulturmetropol Hovedstaden, »som intet nyt har givet os«, ligesom han nævner, at der tages 500.000 kroner fra kulturhusene for at bruge dem på at købe en masse kulturarrangementer på bekostning af frivillige kræfter.

- Vi har sådan set forståelse for, at udvalget også har fået en bunden opgave, men de bør måske så få råbt resten af byrådet op, så vi i fællesskab kan få rettet op på de helt urimelige - og forhåbentlig utilsigtede - konsekvenser som genopretningsplanen ellers får, siger Lars Jepsen-Sølvhøj.

arrow Der er stadig interesse for at investere i byen Vinge
30. maj 2018 kl. 05:30 Opdateret: kl. 15:10
arrow Borgmester tager anmeldse med sindsro
30. april 2018 kl. 16:18 Opdateret: kl. 16:18
arrow Ny udvikling i sag om skandalebyggeri: Borgmester politianmeldt
30. april 2018 kl. 15:08 Opdateret: kl. 15:08
1382458
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?