

Se billedserie
Pendlerne har ikke udsigt til at benytte Kronprinsesse Marys Bro gratis, når den åbner sidst på året. Det mener formand for Transportudvalget, Lennart Damsbo-Andersen (S), der onsdag besøgte Frederikssund på en invitation fra folketingskandidat Rasmus Stoklund (S) og byrådsmedlem Kenneth Jensen (S), hvor Rasmus Stoklunds kampagneleder Casper Harild-Ankersen, der er DSU-formand i Frederikssund-Egedal, også deltog.
Rasmus Stoklund og Kenneth Jensen havde sat transportudvalgsformanden i stævne i Marbæk Strandpark med udsigt til brobyggeriet for at minde ham om, hvor vigtigt det er at få forbundet den nye bro med en motorvej, og for at påpege, at de finder det urimeligt, at brugerne skal betale for at benytte broen.
- Jeg synes, det er grundliggende uretfærdigt, at borgerne skal betale for at benytte en bro indenfor kommunen, og det er konkurrenceforvridende, at for eksempel håndværkere fra Hornsherred, der tager opgaver på Sjælland, får ekstra udgifter, når de for eksempel benytter køretøjer, der ikke må køre på den gamle bro, siger Rasmus Stoklund.
Lennart Damsbo-Andersen har bemærket, at der i befolkningen er modstand imod brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro. Men han henviser til, at beslutningen om broafgiften er taget for år tilbage, iøvrigt efter at Frederikssund Byråd blev spurgt om det.
- Jeg tror, det er nemmere at få en ny motorvej, end at få lavet om på den beslutning om betaling på den nye bro. Når jeg lytter til kollegaer, er der ikke nogle af dem, der blinker bare en lille smule, fastslår Lennart Damsbo-Andersen, som peger på, at så snart Frederikssundmotorvejen står færdig, vil trafikken glide lettere fra både Kronprinsesse Marys Bro og Kronprins Frederiks Bro, også i myldretiden, så bilisterne kan vælge den gamle forbindelse, hvis de vil køre gratis over.
Valget skaber vakuum
En færdiggørelse af Frederikssundmotorvejen er et stort ønske hos nordsjællandske politikere, borgere og erhvervsledere. Flere politiske partier på Christiansborg har da også motorvejen med på deres liste over relevante projekter, men folketingspolitikerne er også under pres fra mange andre steder i landet, hvor man ønsker bedre infrastruktur.
- Jeg tror, den her vej bliver til noget. Det kan så diskuteres hvornår: To år, fem år, 10 år? Jeg har lært, at man skal være tålmodig, ikke give op, og blive ved, siger Lennart Damsbo-Andersen, der dog kan se en stor fordel i et projekt som Frederikssundmotorvejen, fordi der er lavet VVM-undersøgelse, så man kan komme hurtigt i gang.
Ifølge formanden for Transportudvalget i Folketinget taler mange partier om at lave en 10-årig masterplan med en prioriteret rækkefølge for at gennemføre de infrastrukturprojekter, der har stået og ventet i de senere år, fordi der manglede penge. Fra 2021 er der penge i kassen igen.
- Men vi står i et vakuum lige nu, fordi der skal være valg. Vi kan ikke sidde og forhandle med hinanden, for vi ved jo ikke, hvem der bliver valgt og skal gå videre med det, lyder det fra Lennart Damsbo-Andersen, som peger på, at det er fornuftige mennesker i Transportudvalget.
- Hvis de får mulighed for at starte fra bunden efter valget, tror jeg de vil starte lade fornuften råde, siger han.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her