20. september 2021
Formand for Folketingets transportudvalg Lennart Damsbo-Andersen (S) besøgte onsdag Frederikssund for sammen med byrådsmedlem Kenneth Jensen (S) og folketingskandidat Rasmus Stoklund (S) at drøfte broafgift på Kronprinsesse Marys Bro og behovet for at få færdiggjort Frederikssundmotorvejen. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Formand for Folketingets transportudvalg Lennart Damsbo-Andersen (S) besøgte onsdag Frederikssund for sammen med byrådsmedlem Kenneth Jensen (S) og folketingskandidat Rasmus Stoklund (S) at drøfte broafgift på Kronprinsesse Marys Bro og behovet for at få færdiggjort Frederikssundmotorvejen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S: Ikke udsigt til at få fjernet broafgift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S: Ikke udsigt til at få fjernet broafgift
Frederikssund - 20. februar 2019 kl. 20:21
Af Maj-Britt Holm

Pendlerne har ikke udsigt til at benytte Kronprinsesse Marys Bro gratis, når den åbner sidst på året. Det mener formand for Transportudvalget, Lennart Damsbo-Andersen (S), der onsdag besøgte Frederikssund på en invitation fra folketingskandidat Rasmus Stoklund (S) og byrådsmedlem Kenneth Jensen (S), hvor Rasmus Stoklunds kampagneleder Casper Harild-Ankersen, der er DSU-formand i Frederikssund-Egedal, også deltog.

arrow Læs også: Pendlere sikret brofradrag

Rasmus Stoklund og Kenneth Jensen havde sat transportudvalgsformanden i stævne i Marbæk Strandpark med udsigt til brobyggeriet for at minde ham om, hvor vigtigt det er at få forbundet den nye bro med en motorvej, og for at påpege, at de finder det urimeligt, at brugerne skal betale for at benytte broen.

- Jeg synes, det er grundliggende uretfærdigt, at borgerne skal betale for at benytte en bro indenfor kommunen, og det er konkurrenceforvridende, at for eksempel håndværkere fra Hornsherred, der tager opgaver på Sjælland, får ekstra udgifter, når de for eksempel benytter køretøjer, der ikke må køre på den gamle bro, siger Rasmus Stoklund.

Lennart Damsbo-Andersen har bemærket, at der i befolkningen er modstand imod brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro. Men han henviser til, at beslutningen om broafgiften er taget for år tilbage, iøvrigt efter at Frederikssund Byråd blev spurgt om det.

- Jeg tror, det er nemmere at få en ny motorvej, end at få lavet om på den beslutning om betaling på den nye bro. Når jeg lytter til kollegaer, er der ikke nogle af dem, der blinker bare en lille smule, fastslår Lennart Damsbo-Andersen, som peger på, at så snart Frederikssundmotorvejen står færdig, vil trafikken glide lettere fra både Kronprinsesse Marys Bro og Kronprins Frederiks Bro, også i myldretiden, så bilisterne kan vælge den gamle forbindelse, hvis de vil køre gratis over.

Valget skaber vakuum
En færdiggørelse af Frederikssundmotorvejen er et stort ønske hos nordsjællandske politikere, borgere og erhvervsledere. Flere politiske partier på Christiansborg har da også motorvejen med på deres liste over relevante projekter, men folketingspolitikerne er også under pres fra mange andre steder i landet, hvor man ønsker bedre infrastruktur.

- Jeg tror, den her vej bliver til noget. Det kan så diskuteres hvornår: To år, fem år, 10 år? Jeg har lært, at man skal være tålmodig, ikke give op, og blive ved, siger Lennart Damsbo-Andersen, der dog kan se en stor fordel i et projekt som Frederikssundmotorvejen, fordi der er lavet VVM-undersøgelse, så man kan komme hurtigt i gang.

Ifølge formanden for Transportudvalget i Folketinget taler mange partier om at lave en 10-årig masterplan med en prioriteret rækkefølge for at gennemføre de infrastrukturprojekter, der har stået og ventet i de senere år, fordi der manglede penge. Fra 2021 er der penge i kassen igen.

- Men vi står i et vakuum lige nu, fordi der skal være valg. Vi kan ikke sidde og forhandle med hinanden, for vi ved jo ikke, hvem der bliver valgt og skal gå videre med det, lyder det fra Lennart Damsbo-Andersen, som peger på, at det er fornuftige mennesker i Transportudvalget.

- Hvis de får mulighed for at starte fra bunden efter valget, tror jeg de vil starte lade fornuften råde, siger han.

arrow Buspendlere må vente på brofradrag
08. marts 2019 kl. 08:21 Opdateret: kl. 19:46
arrow Video og billeder: Sådan bygges Kronprinsesse Marys Bro
28. februar 2019 kl. 16:17 Opdateret: kl. 16:17
arrow Video: Nu er alle broelementer støbt
27. februar 2019 kl. 13:58 Opdateret: kl. 15:59
1382458
Synes du, at kommunen er der for dig?