17. september 2021
Kirstine Damkær og Peter Magaard i vognen, der fra  fredag skal stå på havnen i Frederikssund. Herfra skal der langes mexikanske tacos med langtidsstegt kød over disken. Foto: Henrik Gregersen
Kirstine Damkær og Peter Magaard i vognen, der fra fredag skal stå på havnen i Frederikssund. Herfra skal der langes mexikanske tacos med langtidsstegt kød over disken. Foto: Henrik Gregersen
Foto: hgg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rykker ind på havnen fredag: Peter og Kirstine holder familiegryden i kog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rykker ind på havnen fredag: Peter og Kirstine holder familiegryden i kog

I første omgang står den på mexikansk mad med langtidsstegt kød fra ny madvogn på havnen i Frederikssund

Frederikssund - 28. juli 2021 kl. 09:09
Af Henrik Gregersen

Det kan godt være, det for kunderne bliver et nyt tilbud om fast-food.

Men tilberedningen har stået på i mindst 36 timer, når Peter Magaard og Kirstine Damkær rykker ind på havnen for at lange tacos med blandt andet pulled beef over disken i madvognen Familiegryden.

Tanken er, at den fremover fire dage om ugen skal tage turen fra parrets bopæl ved Skibby, og at man også skal kunne leje vognen til eksempelvis fødselsdage.

"Vi har altid begge to været glade for at lave mad. Ideen om det her har været længe undervejs, og er blevet forstærket af corona-nedlukningen," lyder det fra Kirstine, der til daglig er lærerstuderende og fortsætter med at være det. I hvert fald til at begynde med:

"Det er noget med at mærke efter, hvad man gerne vil. Vi har prøvet at gøre det her på en måde, så vi ved, vores økonomi kan klare det og så må vi se, hvordan det går," konstaterer hun.

I sidste uge efterlyste Anja Boe Manley fra Rejsestalden i Jægerspris steder, hvor man kunne indtage en frokost som turist i Hornsherred.

Og dét billede kan Kirstine genkende:

"Medmindre man er til pizza, skal man til Frederikssund," siger hun og fortsætter:

"Vi vil egentlig også gerne til Jægerspris, Kulhuse og Måske Kirke Hyllinge. Men foreløbig har vi kun aftalen i Frederikssund på plads, så det er her, vi starter."

Og det er ikke kun placeringen på havnen, der med tiden kan blive ændret eller udvidet.

For selv om opstarten bliver med mexikansk mad, vil det formentlig ændre sig eller blive suppleret med nye retter undervejs.

"Hvis vi nu havde kaldt det for tacobilen.dk, så havde vi ligesom været bundet til det. Men navnet Familiegryden skal gerne signalere to ting; Dels at det er et famlieforetagende, som vi alle på en eller anden måde bliver involveret i, og dels at vi undervejs kan justere indholdet. Vi skal nok ikke kalde det simremad, for det lyder så gammeldags, men det bliver i høj grad mad, der har stået længe i sous vide. Vi skal ikke ud i noget med friture, for det kan man få alle andre steder," konstaterer Peter Magaard, der til daglig er gymnasielærer i Ballerup

1382458
Synes du, at kommunen er der for dig?