21. april 2021
Fredag den 26. marts klokken lidt over otte om aftenen, blev en 50-årig mand stukket med kniv på Frederikssund Station. Nu står hans papdatter frem og fortæller om den uge, der er gået, siden den skæbnesvangre aften. Foto: Presse-fotos.dk
Fredag den 26. marts klokken lidt over otte om aftenen, blev en 50-årig mand stukket med kniv på Frederikssund Station. Nu står hans papdatter frem og fortæller om den uge, der er gået, siden den skæbnesvangre aften. Foto: Presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rikkes papfar blev stukket ned på station: Corona-test stjal fokus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rikkes papfar blev stukket ned på station: Corona-test stjal fokus

Da Rikke Nielsens papfar natten mellem fredag og lørdag sidste uge blev opereret efter et knivoverfald, blev han testet falsk positiv for Corona. Siden har det været hovedfokus for alle andre end familien, føler Rikke

Opdateret 07. april 2021 kl. 10:07
Frederikssund - 07. april 2021 kl. 09:29
Af Ea Lykke Schausen

Rikke Nielsen smiler høfligt, da hun åbner døren til det lille hjem og inviterer indenfor. Hun byder på noget at drikke, inden hun sætter sig til rette ved spisebordet. Da hun har siddet lidt og den høflige småsnak ikke kan vare længere, erstattes det høflige smil af en alvorlig mine.

Rikkes blik fæstner sig mod spisebordet. Hun tager en dyb indånding. Hendes øjne er fyldt med smerte, og tårerne presser sig på. Den historie, hun nu skal fortælle, har sat dybe spor i hende, og hun er langt fra der, hvor sårene er helet.

"I dag er det præcis en uge siden, min papfar blev overfaldet på Frederikssund Station," indleder hun.

Stukket med kniv

Fredag den 26. marts omkring klokken 20 blev en 50-årig mand fra Frederikssund stukket ned på Frederikssund Station. I følge hans nærmeste, havde manden stået på stationen, hvor han var faldet i snak med nogle bekendte. Sammen med en yngre fyr, en af hans venners søn, var han omkring klokken 19.40 gået af passagen ned mod cykelparkeringen, mens følget havde ventet på dem. Ikke længe efter kom den unge fyr løbende tilbage med sin telefon i hånden og et panisk blik i øjnene.

"'Han er blevet stukket med kniv', råbte den unge fyr til mig, mens han var ved at ringe til 112. Jeg går i chok og kan ikke tænke andet end, at det kan da ikke passe," fortæller den 50-åriges kone, der var til stede den skæbnesvangre aften, men ikke ønsker sit navn frem i avisen.

"Kort efter kommer han selv gående op, og lige så snart vi ser ham, så falder han nærmest om. Det går rigtig hurtigt og så har han det meget, meget skidt," uddyber konen og fortæller, at de hurtigt får fat i noget papir i kiosken og forsøger at stoppe blødningen.

Kort efter ankommer politi og ambulance og redderne overtager. Herefter går der godt en uge, før de pårørende igen får lov at se den 50-årige mand.

En falsk positiv test

Den 50-årige bliver hastet på Rigshospitalet. Som standard procedure får han under operationen taget en Corona-test. Den er inkonklusiv. Og fordi testen hverken er positiv eller negativ, er der formodninger, der skal tages højde for. Det betyder, at da den ene af de to unge mænd, der er sigtet for knivstikkeriet, lørdag bliver bragt for en dommer med henblik på varetægtsfængsling, tages der ekstra forbehold.

"Knivoffer var smittet med Covid-19. Derfor blev formodet gerningsmand fremstillet i retten iført mundbind og handsker, fordi den 16-årige kan være blevet smittet af offeret." Sådan skriver Ekstra Bladet lørdag morgen, og det er denne artikel og flere andre, bragt på baggrund af denne, som Rikke Nielsen og resten af familien vågner til lørdag morgen. Der er bare et problem. Rikkes papfar var jo lige netop ikke testet positiv.

"Pludselig blev vi kimet ned. Af Smitteopsporingen, der bad os alle om at gå i isolation. Og af familie, venner og bekendte. Alle med ét formål: At snakke om Corona. Ikke én spurgte ind til, hvordan vi havde det. Eller hvordan min papfar havde det. Alle havde fokus på, hvor ubelejligt det var, hvis vi havde Corona, og hvorvidt de nu selv skulle testes eller ej."

Strømmen af henvendelser, der handler om virussen fremfor papfarens eller familiens velbefindende, har været så slem for Rikke Nielsen og resten af den nærmeste familie, at de nu knap kan overskue at bevæge sig ud af hjemmet og alle er begyndt at handle i en anden by. For de orker ikke at skulle forklare igen og igen, at ingen i familien har Corona, fortæller Rikke Nielsen.

"Jeg følte, at det hele lynhurtigt gik hen og blev til en Corona-historie og ikke en historie om et umotiveret knivoverfald, som det i virkeligheden var."

Isoleret fra omverdenen

I dagene efter operationen bliver den 50-årige testet i gennemsnit to gange dagligt. Næsepodningerne er negative. Halspodningerne er enten inkonklusive eller positive. Han bliver derfor rykket fra akutafdelingen til hospitalets Corona-afsnit, og først da begge test onsdag er negative og en overlæge torsdag konkluderer, at manden lider af lungebetændelse, får han lov til at se sine pårørende og at komme hjem.

"På det her tidspunkt har han ikke engang haft en telefon, så han kunne ringe til os. Han har kun haft sygeplejerskerne til at støtte ham, når politiafhøringerne blev for meget," fortæller Rikke Nielsen.

"Så det at få ham hjem torsdag og faktisk kunne være der for ham, det betød bare alt."

Tilbage ved spisebordet vinder tårerne kampen og begynder at trille ned af Rikkes kinder.

"Det er ikke fordi, jeg bliver ked af det. Men det er fordi, jeg får præcis den samme følelse lige nu, som da jeg fik lov til at hente ham hjem i går aftes og så ham for første gang," fortæller hun.

Hun tager et stykke papir og tørrer øjnene, inden hun fortsætter:

"Jeg fik jo bare et opkald fredag i sidste uge. Og da jeg nåede hen til stationen, var ambulancen på vej mod Rigshospitalet. Og selvom jeg har fået at vide, han var stabil, så var det bare noget helt andet at se ham og kunne få bekræftet, han var i live."

Tilbage til gerningsstedet

Mens Rikke Nielsen ikke nåede at se sin papfar, da hun lidt over klokken otte den fredag aften nåede frem til Frederikssund Station, så nåede hun til gengæld at se anholdelsen af de to formodede gerningsmænd. Noget, der i den grad har hjulpet hende til at kunne sove om natten, fortæller hun.

"Jeg kan huske, vi stod på stationen, da et af vidnerne pludselig peger over på to fyre og råber 'det var dem!'. Så ser jeg politiet spæne over til dem," mindes Rikke Nielsen.

Politiet anholdte her, for øjnene af Rikke Nielsen, de to formodede gerningsmænd. Den 16-årige, der nu sidder varetægtsfængslet i surrogat, grundet hans alder, sigtet for forsøg på manddrab i forbindelse med knivstikket. Og den anden formodede gerningsmand, en 14-årig dreng, der nu er overdraget til de sociale myndigheder.

"Jeg er glad for, jeg var vidne til, de blev fjernet fra gaden, for det har helt klart hjulpet til, at jeg kan sove om natten. Men jeg er også trist på familiens vegne. Man ønsker jo ikke for sine børn, at de ender på den måde. For hvad kan få nogen til at stikke en uskyldig mand så koldblodigt?" spørger Rikke Nielsen.

Et sår skal hele

Afkræftet og tydeligt mærket både fysisk og psykisk efter episoden, er den 50-årige nu tilbage hjemme. I følge Rikke Nielsen er han iført et korset, fordi de under operationen var nødt til at skære hele maven op. Han blev stukket én gang lige under ribbenene, og kniven ramte både lever og lunge. Sidstnævnte noget, der netop kunne være årsagen til tegnene på lungebetændelse.

Med papfaren hjemme igen og viden om, at de to formodede gerningsmænd er fundet, er Rikke klar til at begynde at se fremad. Foran familien er nu en helingsproces og en retssag mod den 16-årige formodede gerningsmand.

"Der er en lang vej foran os. Især for min papfar. Men han er i højt humør, præcis som han plejer. Og hvis alt det her har vist os noget, så er det, hvor meget familie betyder. Og hvor gode vi er til at støtte hinanden. Og det vil vi fortsætte med," siger Rikke Nielsen.

Den 16-årige er indtil videre varetægtsfængslet frem til 23. april. Gerningsvåbnet er ikke fundet, og det er ikke slået fast, hvem af de to formodede gerningsmænd der, ifølge politiet, skal have ført kniven.

1382458
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?