20. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rekordmange Frederikssund-­familier søger om julehjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rekordmange Frederikssund-­familier søger om julehjælp

Dansk Folkehjælp oppe på 106 ansøgninger en uge før deadline

Frederikssund - 28. november 2020 kl. 11:25

Da der var en uge tilbage af ansøgningsrunden havde 106 fattige børnefamilier i Frederikssund Kommune allerede søgt om julehjælp hos Dansk Folkehjælp.

Dansk Folkehjælp har senest oplevet et en stigning på op til 50 procent i ansøgertallet til deres feriehjælp i sommeren 2020, og derfor forventer organisationen, at også ansøgertallet til julehjælp vil nå nye, kedelige højder i år.

Dansk Folkehjælp har siden 2006 hjulpet fattige og udsatte børn og familier i Danmark. Sidste år søgte i alt 14.600 familier fra hele landet julehjælp.

Efterspørgslen på julehjælp er dog steget år for år, og med corona-pandemiens tag i det danske arbejdsmarked forbereder organisationen sig på det måske største ansøgerfelt hidtil.

På landsplan har over 500 ansøgere til julehjælp fortalt, at de har mistet deres job på grund af coronakrisen.

Ikke råd til tre måltider

"18 procent af vores ansøgere angiver, at de ikke har råd til at købe de nødvendige tre måltider til familien dagligt," fortæller generalsekretær hos Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem i en pressemeddelelse.

Dansk Folkehjælp håber derfor, at der i år vil være en endnu større solidaritet til at støtte organisationens julehjælp. jesl

1382458
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?