23. oktober 2018
6.A fra Fjordlandsskolens afdeling Dalby blev onsdag kåret som Region Hovedstadens klogeste 6. klasse i konkurrencen SmartParatSvar, der fandt sted på Nationalmuseet i København,  og de går nu videre til landsfinalen til februar. Foto: Marianne Nysted
6.A fra Fjordlandsskolens afdeling Dalby blev onsdag kåret som Region Hovedstadens klogeste 6. klasse i konkurrencen SmartParatSvar, der fandt sted på Nationalmuseet i København, og de går nu videre til landsfinalen til februar. Foto: Marianne Nysted
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Region Hovedstadens klogeste 6. klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region Hovedstadens klogeste 6. klasse
Frederikssund - 11. januar 2018 kl. 18:19
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skoleklassen 6.a fra Fjordlandsskolens afdeling i Dalby i Frederikssund Kommune blev onsdag kåret som Region Hovedstadens klogeste, da de vandt semifinalen i konkurrencen Smart Parat Svar på Nationalmuseet. Klassen går nu videre til landsfinalen i Odense den 7. februar, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg er dybt imponeret over dem, og hvad de kan. Alene det at sidde på en scene og være så cool, når man skal svare. Jeg vidste godt, at de var dygtige. Men at have så meget mod, er fantastisk, siger Søs Lund, der er klasselærer for 6.a.

Smart Parat Svar er en landsdækkende læsequiz for børn i 6. klasse, og den er et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen, landets børnebiblioteker og TV2 Regionerne, der vil bringe reportager og transmissioner fra de lokale og regionale runder samt transmittere landsfinalen fra Odense på alle regionale sendeflader.

Hver klasse stiller med et hold på fem deltagere, som skal samarbejde om at finde de rigtige svar. Formålet er at sætte fokus på læsning og læselyst.

I 6.a har eleverne valgt Matilde, Julie, Laurits, Emilie og Olivia til at repræsentere sig. Det er gået over al forventning, først med sejren blandt 6. klasser i Frederikssund Kommune ved et arrangement i Parkteatret i december, og nu ved onsdagens konkurrence, fortæller klasselærer Søs Lund.

Her var der seks runder med tre spørgsmål i hver, og gruppen fik 20 sekunder til at svare på spørgsmål indenfor alt fra Harry Potter-bøgerne til talemåder, Disney med Pixar, græsk mytologi, sport, året der gik 2017 og natur og teknik.

Præmien til vinderholdet i finalen i Odense er 10.000 kroner til klassekassen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk