17. januar 2019
Vejdirektoratet vil have fjernet protestbanneret »Nej Tak! - skrivunder.net - ingen betaling for at komme over en bro i egen kommune«, som er hængt op på et stakit på Skovnæsvej i Jægerspris lige syd for Kronprins Frederiks Bro. Foto: Susanne Bartholin
Vejdirektoratet vil have fjernet protestbanneret »Nej Tak! - skrivunder.net - ingen betaling for at komme over en bro i egen kommune«, som er hængt op på et stakit på Skovnæsvej i Jægerspris lige syd for Kronprins Frederiks Bro. Foto: Susanne Bartholin
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Protestbanner skal fjernes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Protestbanner skal fjernes
Frederikssund - 13. januar 2018 kl. 10:26
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vejdirektoratet vil have Facebookgruppen »Nej tak til brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro« til at fjerne protestbanner fra Skovnæsvej i Jægerspris, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det tidligere folketingsmedlem og byrådsmedlem Stefan G. Rasmussens modtog i fredags en mail fra Vejdirektoratet, som varslede et påbud overfor Facebookgruppen »Nej tak til brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro« om at fjerne protestbanner fra statsvej.

Men Stefan G. Rasmussen står hverken bag Facebookgruppen eller ejer et skilt, og det meddelte han Vejdirektoratet.

- Det er sjovt nok, at da vi hængte banneret op, sagde jeg, at der nok kunne komme et udspil fra Vejdirektoratet. De er jo pressede i sagen. Men jeg synes, det er latterligt, og jeg kan ikke se, det generer nogen, siger Stefan G. Rasmussen, som henviser til, at ejeren af matriklen har givet tilladelse til at opsætte banneret på stedet.

Susanne Bartholin, som har stiftet Facebookgruppen »Nej tak til brugerbetaling på Kronprinsesse Marys Bro«, er ikke blevet kontaktet endnu af Vejdirektoratet i sagen om banneret, der er sponsoreret af to lokale vognmænd.

- Jeg synes, det er noget pjat, hvis det ikke må hænge der. Banneret er sat op ud mod Vejdirektoratets rasteplads, men det er på et privat stakit, og vi har fået lov til det af ejeren, siger hun, som oplyser, at gruppen også har fået tilladelse til at hænge et tilsvarende banner op på et privat hegn på J. F. Willumsens Vej overfor den gamle Brio-bygning.

I Vejdirektoratet beklager afdelingsleder Maria Meiner, at en kollega har sendt en mail til Stefan G. Rasmussen, formentlig fordi hans navn har figureret i den pågældende Facebookgruppe. Hun oplyser, at der også er sendt en mail til ejeren af grunden, hvor banneret hænger, for at få fjernet det. Men hun afviser, at der ligger politiske grunde bag påbuddet.

- Der er forbud mod at skilte i det åbne land, når det er i et propaganda-øjemed, og vi skal føre tilsyn langs statsvejene. Det er ligegyldigt, hvad der står på banneret. Vi henvender os alene. Det er ulovligt, og det er et absolut forbud, der ikke kan dispenseres fra, forklarer afdelingslederen, som fortæller, at Vejdirektoratet jævnligt fører tilsyn på statsveje som Skovnæsvej, og at der skal være en ensartet håndtering af reglerne over hele landet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk