21. september 2021
Pas på, når telefonen ringer. En 54-årig mand blev udsat for et fupopkald. Foto: Kenn Thomsen
Pas på, når telefonen ringer. En 54-årig mand blev udsat for et fupopkald. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet advarer: Disse fupopkald skal du ikke besvare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet advarer: Disse fupopkald skal du ikke besvare
Frederikssund - 23. juli 2021 kl. 12:28
Af Henrik Helmer Petersen

En 54-årig mand fra Frederikssund anmeldte torsdag klokken 10.50 til politiet, at han klokken 10.20 var blevet ringet op af en mand, som oplyste, at han ringede som led i en forbrugerundersøgelse og derfor gerne ville have flere oplysninger om forhold angående den 54-åriges bolig, herunder om der var alarm på stedet.

Efter samtalen blev den 54-årige mistænksom over opkaldet, og han forsøgte derfor at ringe tilbage til det telefonnummer, som opkaldet var kommet fra.

Han fik den melding, at telefonnummeret ikke længere var i brug, og politiets formodning er derfor, at opkaldet var et forsøg på skaffe oplysninger om eventuelle alarmsystemer i boligen.

Nordsjællands Politi opfordrer i den forbindelse til, at borgere, som måtte modtage tilsvarende opkald, ikke udleverer oplysninger om alarmer og eventuelle værdigenstande på adressen.

Er man i tvivl om, hvorvidt en person reelt er ansat i den oplyste virksomhed, kan man bede om personens navn og derefter ringe til det specifikke ansættelsessted for at få dette be- eller afkræftet.

- Her er det vigtigt, at man som borger selv finder hovedtelefonnummeret til den pågældende virksomhed og ikke ringer tilbage til det nummer, som personen ringer fra eller oplyser, lyder rådet fra Nordsjællands Politi.

1382458
Synes du, at kommunen er der for dig?