8. august 2020
Frederikssund Kommune har indført plustur, der skal gøre det nemmere for borgerne at benytte busser og tog, selv om stoppestedet eller stationen ikke er lige udenfor gadedøren. Pressefoto
Frederikssund Kommune har indført plustur, der skal gøre det nemmere for borgerne at benytte busser og tog, selv om stoppestedet eller stationen ikke er lige udenfor gadedøren. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plustur skal forbedre kollektiv trafik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plustur skal forbedre kollektiv trafik
Frederikssund - 03. juli 2020 kl. 19:37
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgerne i Frederikssund Kommune får nemmere ved at at benytte busser og tog, selvom stoppestedet eller stationen ikke er lige udenfor gadedøren. Fra den 1. juli tilbyder Frederikssund Kommune muligheden for plustur, som er en ny form for kollektiv transport.

Plustur begynder ved postkassen, hvor man bliver hentet af en chauffør i en af de biler, der også kører flextrafik for Movia. Man bliver kørt til en station eller et stoppested, hvor man kan komme videre med tog eller bus, oplyser kommunen på sin hjemmeside.

- Plustur kan blive en rigtig god løsning her i Frederikssund Kommune. Vi håber, at mange får glæde af det nye supplerende tilbud til flexturen fra gårdsplads til gårdsplads samt de ordinære buslinjer. Både borgere og sommerhusgæster fra landsbyer og sommerhusområder uden eller med kun lidt busbetjening, får nu muligheden for at komme frem og tilbage til for eksempel Jægerspris, Skibby og Slangerup med plustur. Med plustur forlænger vi bussernes rute med en ny form for kollektiv transport fra stoppested til stoppested, siger Tina Tving Stauning (S), formand for Teknisk Udvalg i Frederikssund Kommune, på hjemmesiden.

Plusturen har en fast pris på 21 kroner uanset, hvor langt man skal, og man skal bestille senest to timer, før man skal afsted.

Bestilling foregår via rejseplanen, hvor man bliver sendt videre til en særlig hjemmeside og kan bestille turen der.

Plusturen betales med betalingskort, når man bestiller. I de få tilfælde, hvor det ikke er muligt at tage bussen eller toget på dele af rejsen, får man tilbudt plustur hele vejen.

Ordningen er åben for alle, uafhængigt af hvilken kommune man bor i. Plusturen skal blot begynde og slutte i en kommune med plustur.

Med Frederikssund Kommune tilbydes plustur nu i 19 kommuner på hele Sjælland.

De øvrige kommuner er Faxe, Holbæk, Hørsholm, Kalundborg, Næstved, Slagelse, Roskilde, Sorø, Ringsted, Lolland, Vallensbæk, Furesø, Tårnby, Fredensborg, Køge, Egedal, Solrød og Gladsaxe.

Det er fortsat muligt at gøre brug af Flextur.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?