18. oktober 2021
Nu er den god nok. Staten frigiver knap 55 millioner til en S-togstation i Vinge, så toget i fremtiden ikke blot vil suse forbi den nye bydel. Foto: Maj-Britt Holm
Nu er den god nok. Staten frigiver knap 55 millioner til en S-togstation i Vinge, så toget i fremtiden ikke blot vil suse forbi den nye bydel. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Penge til ny stor togstation på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Penge til ny stor togstation på vej
Frederikssund - 11. oktober 2018 kl. 04:00
Af Casper Suk Thorlacius

De knap 55 millioner kroner, som er afsat på finansloven for 2019 til byggeriet af en S-togstation i byudviklingsprojektet Vinge i Frederikssund Kommune, er nu på vej. Og det endda tidligere end forventet. Det står klart med aftalen om »Bedre og Billigere Kollektiv Trafik«, som forligspartierne S, DF, EL, R og SF har indgået, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Trafikpenge til stationer

I alt udmøntes 119,6 millioner kroner i uforbrugte midler i 2018 til forbedringer i den kollektive trafik, herunder Vinge Station. Oprindeligt var pengene aftalt frigivet i 2019, såfremt Frederikssund Kommune kunne dokumentere fremdrift i projektet. Derfor vækker nyheden om, at pengene allerede er på vej, voldsom glæde hos Frederikssunds borgmester.

- Det er outstanding. Det sender et afgørende signal til beboerne i Vinge og til potentielle investorer, som nu har sikkerhed for, at stationen kommer, siger John Schmidt Andersen (V).

Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested har tidligere udtrykt stor skepsis omkring projektet, men han har alligevel valgt ikke at modsætte sig beslutningen.

- Men jeg har insisteret på at få en bemærkning om, at jeg finder dokumentationen for bosætningen i området for utilstrækkelig, med, siger han.

Foruden penge til Vinge indebærer aftalen også, at der afsættes fire millioner til en analyse af, hvad der skal til for at sikre gennemkørende tog på Hillerød Station.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag den 11. oktober.

arrow Vingemøde uden overraskelser
07. september 2018 kl. 17:00 Opdateret: kl. 17:00
arrow Ny chef skal få Vinge på ret køl
09. juni 2018 kl. 08:16 Opdateret: kl. 14:22
1382458
Rejser du til udlandet i år?