10. maj 2021
Det er fortsat åbent, om byrådsmedlem Niels Martin Viuff skal være spidskandidat for Det Konservative Folkeparti i Frederikssund ved kommunevalget i 2021. På en ekstraordinær generalforsamling er det blevet besluttet at udsætte valget af kandidater indtil september. Foto: Allan Nørregaard
Det er fortsat åbent, om byrådsmedlem Niels Martin Viuff skal være spidskandidat for Det Konservative Folkeparti i Frederikssund ved kommunevalget i 2021. På en ekstraordinær generalforsamling er det blevet besluttet at udsætte valget af kandidater indtil september. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opstilling af K-spids blev aflyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opstilling af K-spids blev aflyst
Frederikssund - 02. juli 2020 kl. 04:43
Af Maj-Britt Holm

Det Konservative Folkeparti i Frederikssund har udsat at vælge sin spidskandidat, og formanden har trukket sig, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Der er gået grus i maskineriet i Det Konservative Folkepartis valg af spidskandidat til kommunevalget i Frederikssund Kommune i 2021.

I januar offentliggjorde partiet i forbindelse med sin ordinære generalforsamling, at byrådsmedlem og gruppeformand Ole Søbæk (K) ikke genopstiller efter 16 år i lokalpolitik. Bestyrelsen for den konservative vælgerforening valgte siden at støtte partiets andet byrådsmedlem Niels Martin Viuff som ny spidskandidat og dermed borgmesterkandidat. Viuff vendte for lidt over et år siden tilbage til sine konservative rødder efter omkring 25 år i Socialdemokratiet, som han blev valgt for til byrådet i 2017.

Bestyrelsen for Det konservative Folkeparti indkaldte medlemmerne til en såkaldt stillergeneralforsamling mandag den 22. juni på Restaurant Kalvø i Frederikssund, hvor Niels Martin Viuff så ud til at være eneste kandidat.

Formand valgte at gå

Men pludselig fik den daværende formand Klaus Kørvell nys om, at der var kræfter i gang for at samle underskrifter fra 25 medlemmer for at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling og udskyde valget af spidskandidat, hvilket de konservative regler og love giver mulighed for.

Klaus Kørvell opfattede det samtidig som et forsøg på at vælte ham som partiformand, og han besluttede at trække sig den 16. juni for at give ro, forklarer han.

- Jeg valgte at gå selv for at undgå ballade. Men jeg troede, at Niels ville blive valgt på stillergeneralforsamlingen, siger Klaus Kørvell, som mener, at den afgående konservative spidskandidat Ole Søbæk har lavet et »kup«, som han understreger er helt legalt på grund af partiets love og regler.

Corona i vejen

I stedet for stillergeneralforsamlingen blev der holdt en ekstraordinær generalforsamling, hvor der blev valgt en ny bestyrelse, oplyser den nye formand Kenneth Johansen, som er tidligere næstformand.

- Vi har i bestyrelsen haft et ønske om hurtigst muligt at finde en ny kandidat for at kunne føre en god kampagne. Men på grund af coronaen har vi ikke kunnet mødes med vores medlemmer for at drøfte en ny spidskandidat. Det får vi så mulighed for hen over sommeren, siger Kenneth Johansen, som understreger, at aflysningen af stillergeneralforsamlingen ikke har noget med Niels Martin Viuff at gøre.

Uenige i processen

Ole Søbæk afviser, at han har været involveret i et »kup« for at forhindre Niels Martin Viuff i at blive opstillet for partiet.

- Der sker det, at en masse medlemmer henvender sig til mig, fordi de er uenige i den måde, hvorpå processen kørte. De medlemmer valgte at indgive en skriftlig begæring for at få en ny generalforsamling. Generalforsamlingen blev afholdt, og konsekvensen er, at der er valgt en ny bestyrelse og en procesplan for, hvordan vi opstiller de kommende byrådskandidater til september. Jeg har ikke lavet noget »kup«. Jeg har ingen holdning til Niels Martin som kandidat. Det er noget, vælgerforeningens medlemmer skal forholde sig til, siger byrådsmedlemmet.

Niels Martin Viuff ønsker ikke selv at kommentere sagen.

1382458
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?