18. juni 2021
Budgetterne for tilbagebetaling af broen via brugerbetaling holder. Det vil være en fejl at fjerne brugerbetalingen, mener Leif Tullberg, Foto: Allan Nørregaard
Budgetterne for tilbagebetaling af broen via brugerbetaling holder. Det vil være en fejl at fjerne brugerbetalingen, mener Leif Tullberg, Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oprørt formand: Gratis bro vil være en dyr affære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Oprørt formand: Gratis bro vil være en dyr affære
Opdateret 14. maj 2021 kl. 16:57
Frederikssund - 14. maj 2021 kl. 11:11
Af Henrik Helmer Petersen

Formand for betalingsbro er oprørt. - Venstre underløber tidligere aftaler ved pludselig at ønske brugerbetaling på Marys Bro fjernet, siger Leif Tullberg.

arrow Læs også: Christianborg delt om fortsat brugerbetaling på bro

Skal det gøres gratis at køre over Kronprinsesse Marys Bro mellem Frederikssund og Hornsherred, vil det koste 70 millioner kroner i ekstra - unødige udgifter til kompensation for afbrydelser af kontrakter og til kurstab i forbindelsen med afvikling af lånene.

Det skønner Leif Tullberg, formand for Fjordforbindelsen Frederikssund, der står bag etableringen og brugerbetalingen på Marys Bro i Frederikssund.

Kaffen galt i halsen

Han fik morgenkaffen galt i halsen forleden, da han i Frederiksborg Amts Avis kunne læse, at Venstre i Folketinget vil have brugerbetalingen på broen fjernet i forbindelse med den kommende infrastrukturaftale.

- Jeg kan forstå på skriverier i pressen, at både Hans Andersen (V) og borgmester John Schmidt Andersen (v) er vendt på en tallerken og nu går ind for at fjerne brugerbetalingen på broen.

- Jeg synes, at det virker underligt, at borgmesteren, som har siddet i bestyrelsen for Fjordforbindelsen siden 2015, nu pludselig har ændret standpunkt.

Forstår ikke Venstre

- På vores bestyrelsesmøde den 8. april blev vores årsrapport godkendt uden bemærkninger fra bestyrelsen, heller ikke fra borgmesteren. Ved at skifte holdning underløber Venstre byrådets aftale med Folketinget fra 2012 - uden at have aftalt det med byrådet, mener Leif Tullberg.

Han gør opmærksom på, at skal brugerbetalingen fjernes, kræver det ikke bare, at Folketinget finder de cirka 1,1 milliard kroner, som det forudsætter at tilbagebetale de optagne lån.

- Der skal også findes yderligere cirka 70 millioner til kompensation for afbrydelser af kontrakter og til kurstab i forbindelsen med afvikling af lånene, siger Leif Tullberg.

Langtidsbudget holder

Han peger på, at Fjordforbindelsen Frederikssund har udarbejdet et langtidsbudget, der viser, at brugerbetalingen er sat godt på skinner, og at broen vil være tilbagebetalt inden for de fastsatte 40 år. Med en vis sandsynlighed et par år tidligere.

- Budgetterne for Fjordforbindelsen er udarbejdet af bestyrelsen i slutningen af 2020, og de er »trykprøvet« såvel af selskabets statsautoriserede revisorer som af statsrevisorerne. Budgetterne er meget valide, mener Leif Tullberg, der derfor ikke forstår, hvorfor det skulle være nødvendigt at føre broen gratis.

Henvender sig til Folketinget

Som formand for Fjordforbindelsen Frederikssund har Leif Tullberg nu skrevet til Venstres folketingsgruppe, ligesom han på Folketingets hjemmeside har lagt sin mening til kende omkring fastholdelse af brugerbetalingen på broen.

Han underbygger sin mening og den gode økonomi bag Kronprinsesse Marys Bro ved at vedhæfte budgetter og regnskaber og også seneste kvartalsregnskab for det første kvartal i 2021. Sidstnævnte viser også, at budgetterne for tilbagebetaling af broen via brugerbetaling holder.

Det har ikke fredag været muligt at få en kommentar fra borgmester John Schmidt Andersen.

1382458
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?