16. februar 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Økonomisk ansvarlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økonomisk ansvarlighed
Frederikssund - 10. september 2018 kl. 18:36
Af Klaus Hækkerup, Strandhøjen 14, Frederikssund, skriver:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Frederiksborg Amts Avis skriver Venstres byrådsmedlem Michael Tøgersen, at der findes andre løsninger på Frederikssund Kommunes økonomiske problemer end skattestigning. Han mener endda, at en stor del af de øgede skatter forventes at gå til andre kommuner. Det synes jeg, han skulle uddybe. For i det kommunale udligningssystem udlignes der på skattegrundlag, ikke på skatteindtægter (skatter).

Venstre stod i spidsen for et budget for 2018, hvor man brugte pengene, før de var kommet i kassen. Det var et uansvarligt budget, og Socialdemokratiet var derfor heller ikke med i aftalen om det.

Tøgersen finder, at økonomien kan reddes ved, at der nu gennemføres langsigtede strukturændringer, men »glemmer« at skrive, hvilke områder, der skal spares på ved disse strukturændringer!

De økonomiske problemer er jo ikke nye i Frederikssund Kommune, så hvorfor har Venstre, der har haft borgmesterposten de sidste godt fire år, så ikke for længst gennemført disse langsigtede strukturændringer?

Venstre har imidlertid i disse fire år sænket skatterne, uden at der var økonomisk dækning herfor. Derfor er det rimeligt at gennemføre en beskeden skatteforhøjelse for at skabe balance på budgettet for 2019. Lånefinansierede skattelettelser er ikke blot uansvarlige, de er også skadelige, fordi lånet jo senere skal tilbagebetales.

Kommunens økonomiske situation kalder på ansvarlighed og en dynamisk udvikling af den offentlige sektor i de kommende år.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk