30. maj 2020
Mary Adamsen (t.v.) og hendes datter Tenna Mudler er begge glade for, at der er fokus på brandsikkerheden på Tolleruphøj.
gallery icon

Se billedserie

Mary Adamsen (t.v.) og hendes datter Tenna Mudler er begge glade for, at der er fokus på brandsikkerheden på Tolleruphøj.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Øget brandsikkerhed skaber mere tryghed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øget brandsikkerhed skaber mere tryghed
Frederikssund - 11. november 2019 kl. 06:31
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Øget brandsikkerhed gør tilværelsen mere sikker, og det skaber tryghed. Sådan lyder det fra beboere og pårørende til beboer på Omsorgscentret Tolleruphøj i Frederikssund, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Omsorgscenter bliver bedre sikret mod brand

86-årige Inger Flindt og hendes mand, 92-årige Henning Munk Grand, var nabo til den kvinde, som omkom i en brand på Tolleruphøj i april.

De er begge glade for, at der nu er kommet mere fokus på brandsikkerheden på omsorgscentret.

- Jeg synes, det er godt, at man nu forbyder levende lys. Jeg har tit tænkt, at det kunne gå galt, så det giver mere tryghed, og det er jo rimeligt nok, siger Henning Munk Grand.

- Egentlig synes jeg, at forbud generelt er noget skidt, men i dette tilfælde giver det mening, fordi det kan redde menneskeliv. At man i øvrigt laver nogle nye tiltag, der skal øge sikkerheden, gør, at man sover bedre om natten, tilføjer han.

- Bare sikkerheden er i orden

Også 95-årige Mary Adamsen er glad for, at levende lys nu er forbudt.

Selv har hun dog aldrig brugt dem i sin lejlighed på omsorgscentret.

- For mig gør det ikke det store. Bare sikkerheden er i orden. Det er det vigtigste. Jeg har tænkt meget over den episode (hvor en kvinde omkom, red.), så jeg synes det er en god beslutning, siger hun, hvis datter også ser med positive øjne på det nye forbud.

- Det gør mig mere tryg på min mors vegne, at man ikke længere bruger levende lys, for det kan så hurtigt gå galt. Jeg forstår beslutningen, og de kunstige lys ligner efterhånden rigtige lys, siger Tenna Mudler.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?