21. oktober 2019
Campingvogne og trailere må fortsat køre over Kronprins Frederiks Bro, når den nye Kronprinsesse Marys Bro åbner om et års tid, mens lastvogne over 3,5 tons henvises til den nye bro. Foto: Thomas Olsen
Campingvogne og trailere må fortsat køre over Kronprins Frederiks Bro, når den nye Kronprinsesse Marys Bro åbner om et års tid, mens lastvogne over 3,5 tons henvises til den nye bro. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OK til campingvogne og trailere på bro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OK til campingvogne og trailere på bro
Frederikssund - 09. november 2018 kl. 14:24
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trailere og campingvogne må fortsat passere Kronprins Frederiks Bro, når Kronprinsesse Marys Bro åbner om et års tid, oplyser folketingsmedlem Hans Andersen (V) i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Broafgift bekæmpes med klister

Når den nye bro åbner sidst i 2019, vil det ikke være tilladt lastbiler og lastvognstog med en vægt på 3,5 ton eller derover at passere den gamle bro, Kronprins Frederiks Bro.

Det har ifølge Hans Andersen vakt bekymring hos blandt andre trailer- og campingvognsejere, som frygter, at de vil falde under kategorien lastvognstog.

Men den bekymring bliver afvist i et svar fra transportminister Ole Birk Olesen (LA) til Hans Andersen, der er folketingsmedlem for Venstre i Frederikssund-kredsen:

- Transportministerens svar bekræfter helt entydigt, at begrænsningen på 3,5 ton alene gælder lastbiler og lastvognstog, og at biler med for eksempel campingvogn eller trailer naturligvis fortsat kan benytte Kronprins Frederiks Bro. Så der er ingen grund til bekymring, fastslår Hans Andersen.

Folketingsmedlemmet glæder sig over, at transportministerens svar dermed forsikrer, at Kronprins Frederiks Bro fortsat vil være et gratis alternativ til den nye Kronprinsesse Marys Bro:

- Brugerbetalingen på den kommende fjordforbindelse var vilkåret for at få broen nu frem for at vente mange år. Derfor har det også været vigtigt for at mig at sikre, at den gamle bro fortsat er et godt og gratis alternativt, siger han.

Det lokale folketingsmedlem fortæller, at han løbende har været i dialog både med transportministeren og Vejdirektoratet for at sikre gode vilkår for bilister, der fortsat vil benytte den gamle bro - og det har båret frugt:

- Det er lykkedes at komme igennem med et pendlerfradrag til bil-pendlere på den kommende fjordforbindelse, og det har samtidig betydet, at det ikke er nødvendigt at sætte ind med massive trafikchikaner på J.F. Willumsens Vej. Så jeg glæder mig over, at det fortsat vil være muligt at bruge den gamle bro ganske gratis og med mindre trafik som følge af den kommende Kronprinsesse Marys Bro, siger Hans Andersen (V).

arrow Vejstykke til bro skal udvides
13. december 2018 kl. 05:33 Opdateret: kl. 10:12
arrow Borgere bakker op om bro trods afgift
05. december 2018 kl. 16:41 Opdateret: kl. 16:41
arrow Finanslov baner vej for motorvej
30. november 2018 kl. 17:37 Opdateret: kl. 19:02

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede