21. januar 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt forslag: Blomster skal skabe hygge i en mørk tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt forslag: Blomster skal skabe hygge i en mørk tid

Blomster i handelsgaderne i Frederikssund, Slangerup, Jægerspris og Skibby skal være med til at skabe hygge i en mørk tid.

Frederikssund - 11. januar 2021 kl. 11:20
Af Victor Andersen

Nok er mange butikker lukket i øjeblikket, og handelsstrøg ligger næsten øde hen. Men når borgerne i Frederikssund Kommunes fire største byer forlader deres hjemmekontorer for at trække en mundfuld luft i gader og stræder, skal de mødes af synet af pæne blomster.

Det siger Tina Tving Stauning (S), der er formand for Teknisk Udvalg.

På onsdagens udvalgsmøde skal udvalget tage stilling til, hvor mange penge kommunen skal bruge på blomster i bybilledet.

Står det til udvalgsformanden selv og hendes parti, bør der sættes flere blomster op i Frederikssund. Nærmere bestemt i Ny Østergade fra Jyske Bank til Torvet og fra Torvet til Meny.

Det skriver hun i en mail til Lokalavisen Frederikssund.

"I Slangerup vil vi beholde de eksisterende blomster og i Skibby vil vi sætte blomster op fra Meny til rundkørslen," siger hun.

I Jægerpris er det aktuelt den lokale handelstandforening, der betaler for blomsterne, men den udgift vil Frederikssund Kommune overtage.

"Det er vigtigt, at vi passer på vores byer og vores lokale handelsliv. Man skal have følelsen af at være i et levende handelscentrum, når man går tur i vores byer," siger Tina Tving Stauning.

Aktuelt er der ikke budget til at imødekomme forslaget, men Tina Tving Stauning vil bede forvaltningen om at komme med et finansieringsforslag.

"Alternativt vil vi bringe ønsket med ind i årets budgetforhandlinger," siger hun.

Meget tyder på, at forslaget også vil få opbakning fra Venstre.

Partiets formand for Planudvalget, Jørgen Bech, står nemlig fadder til forslaget, der blev præsenteret i sensommeren 2020:

Han foreslog dengang, at den type blomsterpendler, som kommunen finansierer til ophængning i Slangerup og Frederikssund by, også ophænges tilsvarende i Skibby og Jægerspris:
"Detaljer vedr. ophængning skal ske i et samarbejde med Jægerspris Netværk og Skibby Aktive.
Dette forslag vil være et rigtig godt harmonisering-initiativ i denne Corona-tid, hvor der er brug for ekstra glade initiativer til at skabe glæde og optimisme blandt borgere, turister, kulturlivet og detailhandelen," fremgår det af sagsfremstillingen 20. august.

1382458
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?