27. maj 2020
Tapetkunstneren Lone Simonsen står bag udstillingen »Willumsen og Alhambramønstret«, der åbnede torsdag på J. F. Willumsens Museum i Frederikssund. Foto: Maj-Britt Holm
Tapetkunstneren Lone Simonsen står bag udstillingen »Willumsen og Alhambramønstret«, der åbnede torsdag på J. F. Willumsens Museum i Frederikssund. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny viden om kendt Willumsen-maleri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny viden om kendt Willumsen-maleri
Frederikssund - 15. september 2017 kl. 19:37
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tapetkunstneren Lone Simonsen fra Frederikssund har gjort en helt ny opdagelse om J. F. Willumsens maleri »Kongesønnens bryllup« fra 1888. Det er der kommet en lille udstilling ud af på museet, der i den forbindelse sælger hendes håndtrykte »Willumsens Alhambra-tapet« i mange farver, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Lone Simonsen besøgte sidste sommer særudstillingen »Farvefeber« på J. F. Willumsens Museum, som samarbejdede med virksomheden Flügger om at skabe en ny farvekollektion med farver fra Willumsens palette.

- Det åbnede mine øjne for Willumsens farver. Jeg besluttede at gå i gang med et projekt, hvor jeg ville lave et tapet i de farver, og under et nyt besøg på museet faldt jeg over mønstrene på tapeterne, Willumsen malede i baggrunden på maleriet »Kongesønnens bryllup«, forklarer Lone Simonsen, der uden held forsøgte at finde ud af, hvor Willumsen havde fået sin inspiration fra.

Men under et besøg hos kunstneren Xenia Michaelsen i Frederikssund genkendte hun pludselig mønstret i baggrunden på et lille sort-hvide fotografi af Xenias mand, taget på en ferierejse omkring 20 år tidligere.

- Det var fantastisk. Jeg blev helt vild og måtte vide, hvor det kom fra, siger Lone Simonsen, der fik noget at gå i gang med, da hun fik at vide, at det stammede fra Alhambra Paladset, en maurisk borg fra 1300-tallet sydøst for Granada i Sydspanien.

Udstillingen »Willumsen og Alhambramønstret« kan ses på J. F. Willumsens Museum, Jenriksvej 4, Frederikssund, indtil februar 2018. Der er åbent tirsdag-søndag klokken 10-17, mandag lukket.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?