24. september 2021
Pelle Andersen-Harild har politianmledt borgmester John Schmidt Andersen.
Pelle Andersen-Harild har politianmledt borgmester John Schmidt Andersen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny udvikling i sag om skandalebyggeri: Borgmester politianmeldt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny udvikling i sag om skandalebyggeri: Borgmester politianmeldt
Frederikssund - 30. april 2018 kl. 15:08
Af Casper Suk Thorlacius

Enhedslistens enlige byrådsmedlem i Frederikssund Kommune, Pelle Andersen-Harild, har bedt Nordsjællands Politi undersøge, om borgmester John Schmidt Andersen (V) kan sigtes for at have skrevet under på Vinge-aftalen med AP Pension og MT Højgaard, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Ny chef skal få Vinge på ret køl

Frederiksborg Amts Avis har modtaget politianmeldelsen, som lyder sådan:

- Anmodning om, at Nordsjællands Politi undersøger, om der er grundlag for at rejse sigtelse mod borgmester John Schmidt Andersen, Frederikssund Rådhus, Torvet, 3600 Frederikssund

Jeg skal herved bede Nordsjælland Politi om at undersøge, om der er grundlag for at rejse sigtelse mod borgmester John Schmidt Andersen, Frederikssund Rådhus, Torvet ,3600 Frederikssund, for den 23 juni 2017, at have skrevet under på en aftale med AP Pension og MT Højgård, der forpligtede Frederikssund kommune til at betale de nævnte firmaer i alt i størrelsesordenen 100 mio kroner, uden at dette beløb var blevet godkendt af byrådet i Frederikssund.

Dette er en overtrædelse af Kommunestyrelseslovens § 40,stk 2 (jvf.Lovbekendtgørelse nr 2 af 4.1.2018)

Samtidig skal jeg anmode om, at det bliver undersøgt, om der kan rejses sigtelse mod en eller flere personer i forvaltningen/rådgivende firmaer for manglende/utilstrækkelige/fejlagtige oplysninger i forbindelse med borgmesterens underskrivelse af den pågældende kontrakt. Især skal bede politiet om at rette opmærksomheden mod tidligere teknisk direktør Claus Steen Madsen og nuværende kommunaldirektør Ole Jakobsen.

Desuden skal jeg bede politiet undersøge om - og i givet fald af hvem - der er begået ulovligheder, således som angivet i vedhæftede brev fra advokatfirmaet Nielsen og Nørlund, og så i givet fald rejse sigtelse mod de ansvarlige.

Jeg skal ligeledes gøre opmærksom på vedhæftede notat udarbejdet af forvaltningen i Frederikssund kommune i hvilket der antydes en række forhold (især formuleret som læringspunkter), som formentlig kan være i strid med kommunalloven eller anden lovgivning. Hvis politiet finder, at der muligvis er tale om ulovlige forhold skal jeg bede om, at der foretages en nærmere undersøgelse, og at der i givet fald rejses sigtelse mod de ansvarlige.

Frederiksborg Amts Avis arbejder på at få kommentarer til sagen.

arrow Der er stadig interesse for at investere i byen Vinge
30. maj 2018 kl. 05:30 Opdateret: kl. 15:10
arrow Borgmester tager anmeldse med sindsro
30. april 2018 kl. 16:18 Opdateret: kl. 16:18
arrow Flertal i byråd godkendte ny Vinge-plan
26. april 2018 kl. 18:38 Opdateret: kl. 15:24
1382458
Stemmer du til kommunalvalget i år?