25. september 2021
Den nye naturorganisation PLAN BI med lokalt islæt vil redde de vilde bier. Foto: Nina Launbøl Hansen
Den nye naturorganisation PLAN BI med lokalt islæt vil redde de vilde bier. Foto: Nina Launbøl Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny organisation vil redde danske bier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny organisation vil redde danske bier
Opdateret 16. juni 2016 kl. 17:56
Frederikssund - 16. juni 2016 kl. 05:13
Af Elias von Staffeldt og Maj-Britt Holm

En ny naturorganisation, PLAN Bi, er opstået med et formål om at redde Danmarks vilde bier, og forhenværende Frederikssund-borgmester Ole Find Jensen er med i bestyrelsen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Organisationen ser første gang dagens lys, når der er »Smagen af Hornsherred« i Kulturhuset Rejsestalden lørdag den 18. juni.

Idéen bag kommer fra Holland og handler om at få lokale landmænd, virksomheder og kommuner til at sætte sig sammen om bordet for at finde ud af, hvad de hver især kan gøre for bierne.

I en pressemeddelelse siger PLAN BI's stifter journalist Nina Launbøl Hansen, der driver mediehuset Grønne Genveje i Gerlev:

- Vi kan se, at konceptet virker i Holland, hvor de har indgået otte såkaldte »Bee Deals«. Alle, som dyrker noget, får glæde af aftalerne. De kan i Holland, og vi kan også her. Vi vil skabe et miljø med flere vilde bier i Danmark - én kommune af gangen.

Tidligere borgmester Ole Find Jensen har ikke kastet sig over biavl, siden han forlod jobbet som borgmester med udgangen af 2013, men han mener, at bierne er en vigtig faktor i forhold til diversitet i den danske natur.

- Jeg synes, det med bierne er et spændende projekt som udgangspunkt, fordi man lægger op til at involvere alle parter og finde løsninger i fællesskab, i stedet for, hvad vi har oplevet så tit, at folk sidder og slår hinanden oven i hovedet. Det, synes jeg, er en sund tænkning, og det er det, der har gjort, at jeg gerne vil kigge på det og være med i det, selv om der er et godt stykke vej for realiseringen, siger Ole Find Jensen.

1382458
Stemmer du til kommunalvalget i år?