17. juni 2021
Foto: Kim Rasmussen
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny og gammel bro danner par

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny og gammel bro danner par
Opdateret 22. november 2015 kl. 15:30
Frederikssund - 20. november 2015 kl. 22:03
Af Elias von Staffeldt

Det er sjovt, at Kronprinsesse Marys bro kommer til at ligge ved siden af Kronprins Frederiks Bro. Det mener både forslagsstilleren bag vindernavnet til den kommende bro over Roskilde Fjord og Transport- og bygningsminister Hans Christian Scmidt (V).

Spændingen om den nye bros navn blev endelig udløst, da transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) fredag omkring middagstid afslørede, at broen skal navngives efter kronprinsessen.

arrow Læs også: Billeder: Kom tæt på arbejdet med ny vej til ny fjordbro

- Det er et flot navn til en bro, og så det er lidt sjovt, at Kronprinsesse Marys Bro kommer til at ligge ved siden af en Kronprins Frederiks Bro, selvom det jo er en tidligere Kronprins Frederik, den gamle bro er navngivet efter, lød det fra transport- og bygningsministeren ved afsløringen.

I forbindelse med broens navngivning udstak Transport- og bygningsministeriet en gættekonkurrence, hvor folk havde mulighed for at komme med et bud på navnet. 447 personer deltog i konkurrencen, hvoraf de 43 havde gættet det rigtige navn.

Men det var den 37-årige folkeskolelærer Rasmus Olssen fra Frederikssund, der blev udtrukket som vinder. Udover æren vinder han samtidig 5000 kroner.

- Jeg syntes, det lød sjovt, at Kronprinsesse Marys Bro og Kronprins Frederiks Bro kunne komme til at ligge sammen, og så var det det, jeg endte med at gætte på, sagde Rasmus Olssen efter præmieoverrækkelsen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

arrow Video og billeder: Første spadestik til længe ventet bro
25. april 2016 kl. 16:03 Opdateret: kl. 14:21
arrow Første spadestik til ny bro
09. april 2016 kl. 04:24 Opdateret: kl. 11:02
arrow Kronprinsessen lægger navn til ny bro
20. november 2015 kl. 12:46 Opdateret: kl. 23:17
1382458
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?