27. februar 2021
Flere af Frederikssund Kommunes medarbejdere med tæt borgerkontakt skal nu testes jævnligt for corona, og øvrige opfordres som borgerne til at lade sig teste i det nye faste testcenter på Lundevej 11 i Frederikssund. Her ses kommunens eget midlertiige teststed i december. Foto: Kenn Thomsen
Flere af Frederikssund Kommunes medarbejdere med tæt borgerkontakt skal nu testes jævnligt for corona, og øvrige opfordres som borgerne til at lade sig teste i det nye faste testcenter på Lundevej 11 i Frederikssund. Her ses kommunens eget midlertiige teststed i december. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu skal pædagogerne lyntestes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal pædagogerne lyntestes
Frederikssund - 23. januar 2021 kl. 09:42
Af Maj-Britt Holm

Ny teststrategi skal sikre, at Frederikssund Kommunes medarbejdere i kontakt med borgere bliver testet ofte.

Test-test-test, har det lydt igen og igen fra regeringen om, hvad der kan bringe os bedst muligt gennem coronakrisen. Nu bliver det omsider til virkelighed i Frederikssund Kommune, hvor medarbejdere med tæt kontakt til borgere skal testes ofte.

I den kommende uge vil alle kommunens sociale institutioner, dagtilbud, specialskoler og skoler med nødpasning blive opsøgt af mobile testhold fra det private firma Copenhagen Medical, som Region Hovedstaden har en aftale med, og som vil lynteste personalet ved at pode dem i næsen.

Flere test i ældrepleje

Centerchef Charlotte Bidsted, Center for Sundhed og Forebyggelse i Frederiksund Kommune, oplyser, at kommunen længe har testet al plejepersonale i Frederikssund Kommune systematisk med testkit, som regionen har leveret og efterfølgende analyseret.

- Indtil for en uge siden gjorde vi det hver 14. dag. Nu er det en gang om ugen, og fra næste uge to gange om ugen. Det sker som led i den nationale teststrategi. Formålet er øget smitteopsporing og at forebygge spredning af virus, fortæller Charlotte Bidsted, der tilføjer, at kommunen opfordrer de øvrige medarbejdere, der ikke er sendt hjem for at arbejde bag computeren, men møder kolleger og borgere på jobbet, til at at lade sig teste en gang om ugen.

Indtil videre har kommunen ikke fået oplysninger om, at den britiske corna-variant skulle være fundet i prøver fra Frederikssund.

Rift om tider i testcenter

Med åbningen af Region Hovedstadens nye faste teststed i Frederikssund mandag den 18. januar er det blevet noget nemmere for folk i området at lade sig pode ved en såkaldt pcr-test i halsen, og der er åbent fire dage om ugen. Det benytter mange allerede sig af. Således konstaterede Frederiksborg Amts Avis torsdag aften på coronaprover.dk, at der først var en ledig tid at booke på Lundevej mandag den 1. februar.

Poderne på regionens nye teststed på Lundevej i Frederikssund har indtil videre testet cirka 400 borgere per dag, oplyser testcenterleder Mikkel Stoklund, Region Hovedstaden.

- Det er pænt mange på de seks timer, der åbent. Men der er også stor søgning. Vi ser i øjeblikket på, hvor og hvordan kapaciteten og fleksibiliteten kan øges på teststederne i Nordsjælland, blandt andet også med udvidet åbningstider, så folk, der går på arbejde, kan nå det enten inden eller efter, siger Mikkel Stoklund, der tilføjer, at det er et politisk ønske at få øget testkapaciteten.

Region Hovedstadens faste teststed på Lundevej 11 i Frederikssund har åbent mandag, onsdag, fredag og søndag, alle dage klokken 10-16. Der bestilles tid på coronaprover.dk, og man skal møde op med mundbind på og huske sit sygesikringskort.

1382458
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?