31. juli 2021
Skal vejene ind i Deltakvarteret i Vinge belægges med asfalt eller fliser? Det ska byrådet stemme om torsdag. Foto: Maj-Britt Holm
Skal vejene ind i Deltakvarteret i Vinge belægges med asfalt eller fliser? Det ska byrådet stemme om torsdag. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kommer det i byrådet: Politikere strides om asfalt kontra fliser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kommer det i byrådet: Politikere strides om asfalt kontra fliser
Frederikssund - 23. juni 2021 kl. 05:33
Af Henrik Helmer Petersen

Skal de to stikveje ind til boligerne i Deltakvarteret i Vinge, Okavangovej og Obvej anlægges med fine fliser eller med traditionel asfalt?

Det er der delte meninger om, og medlemmer af Frederikssund Byråd kan ikke blive enige.

Sagen kommer nu for byrådet, der holder møde torsdag aften.

Den oprindelige plan var, at de to veje skulle etableres med flotte fliser for at tilkendegive, at det er veje på beboernes præmisser, og at bilerne er det sekundære.

Asfalt vandt

Men på seneste møde i Teknisk Udvalg vedtog et politisk flertal på opfordring fra den tekniske forvaltning at anlægge de to veje med traditionel asfalt.

Den tekniske forvaltning havde forespurgt beboerne i Deltakvarteret, og her var der også stemning for at få asfalt på de to stikveje.

Flertal for fliser

Formand for Teknisk Udvalg, Tina Tving Stauning (S), udtrykte efterfølgende ærgrelse over, at asfalt havde vundet over de planlagte fliser, og på det nyligt afholdte møde i Økonomiudvalget kom et politisk flertal hende i møde.

Her stemte fem politikere, Tina Tving Stauning (S), Maria Katarina Nielsen (De Radikale), Ole Frimann Hansen (SF), Kenneth Jensen (S) og Poul Erik Skov Christensen (S) for at fastholde den oprindelige plan med at etablere Okavangovej og Obvej med fin flisebelægning.

Ole Søbæk (K), Inge Messerschmidt (DF), Hans Andersen (V) og borgmester John Schmidt Andersen (V) stemte for at lægge asfalt på vejene.

Højeste instans

Men sagen er ikke afgjort.

Hans Andersen har begæret sagen i byrådet. Her kommer punktet på mødet i denne uge. Det afholdes torsdag klokken 19 i Frederikssund Hallen - Hal B.

1382458
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?