13. april 2021
Fra venstre; Mathias Kring Niebuhr, Marcus Guldager (formand for DSU Nordsjælland), Isabella Fredensborg Lund (formand DSU Frederikssund) og Vilhelm Esben Andersen. De unge DSU?ere er taget på en anderledes bytur. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Fra venstre; Mathias Kring Niebuhr, Marcus Guldager (formand for DSU Nordsjælland), Isabella Fredensborg Lund (formand DSU Frederikssund) og Vilhelm Esben Andersen. De unge DSU?ere er taget på en anderledes bytur. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er det nok: Bryder ud af isolationen - Unge socialdemokrater tager skraldet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er det nok: Bryder ud af isolationen - Unge socialdemokrater tager skraldet
Frederikssund - 06. april 2021 kl. 05:19
Af Henrik Helmer Petersen

Normalt mødes unge mennesker på deres uddannelser, i venskabeligt selskab og til fest, men unge socialdemokrater, medlemmer af Dansk Socialdemokratisk Ungdom, DSU Frederikssund er begyndt at mødes på en ny måde.

Den er coronasikker, og den kommer kloden til gode.

De unge socialdemokrater mødes i små grupper forskellige steder i Frederikssund, og sammen - og hver for sig tager de på en anderledes bytur. De samler det skrald og affald op, som de finder på deres vej.

Det fortæller Isabella Fredensborg Lund, 16 år og formand for DSU Frederikssund.

Isolerede hjemme

De unge DSU'ere har som de fleste andre måttet blive hjemme og undvære hinanden i en tid med mange coronarestriktioner.

Men i forbindelse med FN's Naturdag for en måneds tid siden har de unge socialdemokrater taget hul på en ny kampagne, hvor de vil gøre opmærksom på det affald, der flyder flere steder i byen.

»Tour de skrald« hedder projektet, som DSU har igangsat flere steder i landet. Det handler i al sin enkelthed om at mindske mængden af affald i bybilledet.

Ved stationen

De unge socialdemokrater i Frederikssund har blandt andet mødtes i området omkring Frederikssund Station og gågaden, hvor området har fået sig en tiltrængt naturrensning. De har også mødtes andre steder, og flere andre steder vil i løbet af året få besøg af de unge mennesker.

- Det har været så dejligt endelig at se hinanden igen. At vi så har kunnet mødes i en sammenhæng, hvor vi samtidig har kunnet gøre en positiv forskel i vores by, har gjort det ekstra givende at mødes, lyder budskabet fra Isabella Fredensborg Lund, formand DSU Frederikssund.

Mit første træf

Vilhelm Esben Andersen er enig. Han er nyt medlem af DSU Frederikssund.

- Tour de skrald var mit første DSU-træf. Vi samlede skrald op i Frederikssunds gader på en alvorlig baggrund, og samtidig var det også smadderhyggeligt. Jeg tror, vi alle følte, at vi var en del af et godt fællesskab. Derfor fortsætter vi i den gode sags tjeneste, siger han.

På landsplan har de unge DSU'ere fået stor opbakning til projekter som dette. Blandt andre miljøminister Lea Wermelin (S) og flere folketingsmedlemmer har deltaget i lignende events rundt omkring i landet.

1382458
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?