14. december 2019
Søndag morgen vågnede Skibby op til, at nogen havde malet racistiske ord på 25 midlertidige asylboliger på Nordhøj. Foto: Martin Hoffmann Kønig
gallery icon

Se billedserie

Søndag morgen vågnede Skibby op til, at nogen havde malet racistiske ord på 25 midlertidige asylboliger på Nordhøj. Foto: Martin Hoffmann Kønig
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nazitegn malet på flygtningeboliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nazitegn malet på flygtningeboliger
Frederikssund - 18. september 2017 kl. 11:00
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag morgen vågnede Skibby op til, at der var malet nazitegn og racistiske ord som »svin«, »niggers«, »perker« og »ren race« på 25 midlertidige flygtningeboliger, som Frederikssund Kommune har indrettet på omsorgscentret Nordhøj, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: 18-årig fik beslaglagt sin bil

- Vi kan bekræfte, at vi har fået en anmeldelse om hærværk, hvor der var malet racistiske ord på bemeldte adresse, siger Henriette Døssing, pressekonsulent hos Nordsjællands Politi, som oplyser, at politiet nu efterforsker sagen.

Frederikssund Kommunes servicekorps rykkede hurtigt ud, da hærværket blev opdaget ved 8-tiden.

- Servicekorpset var til stede og fik fjernet spraymalingen. Rigtig mange borgere nåede ikke at opdage hærværket. Der har været medarbejdere derude hele søndagen, og de frivillige har været der. Vi har integrationsmedarbejdere derude i dag. Desuden er der planlagt et møde med beboerne i morgen, siger Amalie Liljetoft Pedersen, afdelingsleder Jobcenter Frederikssund, som fortæller, at borgmester John Schmidt Andersen var forbi Nordhøj søndag, men at der ifølge hendes oplysninger ikke er tegn på bekymring blandt beboerne.

Martin Hoffmann Kønig, der bor i Skibby, roser Frederikssund Kommune for at reagere prompte i sagen.

- Kommunen har faktisk håndteret det ret godt. De var hurtige til at højttryksspule muren. Det er tredje gang, det sker, og der har også været smadret ruder, siger Martin Hoffmann Kønig, som mener, at hærværket kan gøre beboerne bange, fordi det er deres hjem, der er blevet ramt af det.

arrow Håndværkerbil plyndret
18. september 2017 kl. 11:29 Opdateret: kl. 11:29
arrow SE BILLEDERNE: Høje brag vækkede beboere
18. september 2017 kl. 11:12 Opdateret: kl. 16:20
arrow Hjulbolt-sabotagen er vendt tilbage
18. september 2017 kl. 10:13 Opdateret: kl. 10:13