9. juli 2020
Den nationalsocialistisk bevægelse »NordFront« har delt propaganda løbesedler ud i postkasser og hængt klistermærker på blandt andet lygtepæle rundt i Slangerup.  Foto: Ea Lykke Schausen
Den nationalsocialistisk bevægelse »NordFront« har delt propaganda løbesedler ud i postkasser og hængt klistermærker på blandt andet lygtepæle rundt i Slangerup. Foto: Ea Lykke Schausen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nazipropaganda i postkasser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nazipropaganda i postkasser
Frederikssund - 14. december 2018 kl. 04:54
Af Ea Lykke Schausen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere borgere fik sig en overraskelse, da de tømte deres postkasser i mandags.

Medlemmer af den nynazistisk og pan-nordisk bevægelse »Den Nordiske Modstandsbevægelse NordFront« havde nemlig været rundt i et større område af Slangerup natten mellem søndag og mandag for at sprede flyveblade og sætte klistermærker op på busskilte og lygtepæle.

- Jeg opfordrer til, man ikke engang giver sig tid til at læse det, men smider skidtet direkte i skraldespanden, siger borgmester i Frederikssund Kommune, John Schmidt Andersen (V).

- Det her er noget, der skal en national indsats ind over. Vi informerer politiets ekstremisme- og radikaliseringsenhed om situationen, siger John Schmidt Andersen om propagandaen og fortæller samtidig, at det kan være svært konkret at gøre noget i sagen, da vi jo netop har ytringsfrihed i Danmark.

- Alle har jo ret til at have deres egne holdninger, fortæller han.

- Men det her er jo et tegn på, man skal holde øje med en eventuel radikaliseringsproces og grupperinger, uddyber borgmesteren.

Nordsjællands Politi oplyser, at indholdet af løbesedlerne ikke er konkret ulovligt, men at de som altid har fokus på grupperinger.

- Det er strafbart at true, forhåne eller nedværdige andre på grund af for eksempel deres nationale eller etniske oprindelse. Indholdet i de omdelte løbesedler giver dog ikke umiddelbart Nordsjællands Politi anledning til at foretage yderligere på nuværende tidspunkt, lyder beskeden fra Nordsjællands Politi.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag den 14. december.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?