21. oktober 2019
Fem-årige Magnus fra daginstitutionen Kragebakken hjalp byrådsmedlem Jørgen Bech (V) med at holde den røde snor, da han klippede den over ved indvielsen af projektet »Spis din Skov«, som spejdergruppen Ræven Trop og Flok står bag. Foto: Maj-Britt Holm
gallery icon

Se billedserie

Fem-årige Magnus fra daginstitutionen Kragebakken hjalp byrådsmedlem Jørgen Bech (V) med at holde den røde snor, da han klippede den over ved indvielsen af projektet »Spis din Skov«, som spejdergruppen Ræven Trop og Flok står bag. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naturprojekt kan gavne alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturprojekt kan gavne alle
Frederikssund - 25. maj 2019 kl. 13:12
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fremover kan alle blive lidt klogere på naturen, når de går tur i Nordmandsmosen i Skibby. Det 12 hektar store område, der er nabo til den nye statsskov Nordmandsskoven, er blevet omdrejningspunktet for læringsprojektet »Spis din skov«, som spejdergruppen Ræven Trop og Flok under Det Danske Spejderkorps' Ege Division indviede fredag ved gruppens spejderhytte. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Spejdergruppen tog i foråret 2017 initiativ til at få udarbejdet en naturplejeplan og strategi for Nordmandsmosen af en landskabsarkitektstuderende på Københavns Universitet og med deltagelse af Frederikssund Kommunes grønne team.

Forældre og ildsjæle har hjulpet til, og projektet er støttet økonomisk af Hedeselskabets medlemspulje og Friluftsrådet.

Byrådsmedlem Jørgen Bech (V) var inviteret til at holde tale. Han har fulgt projektet, siden frivillige samme efterår plantede cirka 250 frugttræer og bærbuske i fire såkaldte lærings-øer, der har tilknyttet digitalt undervisningsmateriale, man kan læse ind på sin smarthone via QR-koder på stolper i området eller hjemmesiden www.spisdinskov.dk

- Der er i mit sind ingen tvivl om, at projektet »Spis din Skov«, kan give glæde og nyttig viden til mange kommende generationer. Jeg håber meget - og vil gøre mit til - at initiativet vil blive kendt viden om, så rigtig mange vil komme og bruge det. Her er der en unik mulighed for at skifte et støvet klasselokale ud med natur, hvor læring kan komme på en sjov, sund og aktiv måde, sagde Jørgen Bech.

Formand for Klimarådet i Frederikssund Kommune og formand for Danmarks Naturfredningsforening i Frederikssund, Per Seerup, deltog sammen med sin kone, Alice Linning, der er chef for Ege Division, og han var meget begejstret for projektet.

- Jeg tænker, at vi skal gøre det samme mange flere steder i kommunen. Det er ikke kun oplevelsesmæssigt, man kan få noget ud af det, men også klimamæssigt, påpegede han.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede