20. november 2018
Der er sat fem dage af til at behandle nævningesagen om grov brandstiftelse på en lystbåd på Roskilde Fjord i efteråret. Efter branden blev båden bugseret til Kignæs Havn i Jægerspris for at blive undersøgt nærmere af politiets teknikere. Foto: Maj-Britt Holm
Der er sat fem dage af til at behandle nævningesagen om grov brandstiftelse på en lystbåd på Roskilde Fjord i efteråret. Efter branden blev båden bugseret til Kignæs Havn i Jægerspris for at blive undersøgt nærmere af politiets teknikere. Foto: Maj-Britt Holm
Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nævningesag om bådbrand for retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nævningesag om bådbrand for retten
Frederikssund - 09. februar 2018 kl. 05:26
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den tragiske brand i en sejlbåd den 14. oktober sidste år på Roskilde Fjord, der endte med, at en 24-årig mand fra Frederikssund druknede, da han og bådens 22-årige ejer forsøgte at redde sig i land, kommer for et nævningeting ved Retten i Hillerød til april. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Tiltalt for bådbrand fik seks måneders fængsel

Der er sat fem retsdage af til at behandle nævningesagen mod den 22-årige mandlige bådejer fra Frederikssund, som tiltales for grov brandstiftelse, fortæller senioranklager Bente Schnack fra Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi, som er anklager i sagen.

- Det er et nævningeting, der skal afgøre sagen, og der er mange vidner, som skal afgive forklaring for retten, forklarer Bente Schnack, der pt. ikke kan sætte tal på, hvor mange personer, som skal være med til at tegne et billede af, hvad der skete i tiden op til, under og efter bådbranden.

Der er nu udarbejdet et anklageskrift i sagen, som er berammet til den 4., 6., 13., 25. og 26. april. Men i følge Bente Snack kan pressen nok først få aktindsigt i det i næste uge, idet der skal gå en uge efter forkyndelsen for den tiltalte eller sigtede.

Når sagen skal for et nævningeting, skyldes det, at grov brandstiftelse efter straffelovens paragraf 180 kan give fængsel i fire år eller mere, hvis den 22-årige dømmes skyldig. I byretten består et nævningeting af tre juridiske dommere og seks nævninge, som er udpeget blandt almindelige borgere på grundlisten.

Den 22-åriges seneste varetægtsfængsling varer til næste uge.

arrow 24-årig døde efter bådbrand: Skyldig i uagtsomt manddrab
30. april 2018 kl. 11:38 Opdateret: kl. 11:38
arrow Tiltalt for mordbrand: - Jeg er ked af det
26. april 2018 kl. 18:00 Opdateret: kl. 16:09
arrow Nu venter dom i sag om bådbrand
26. april 2018 kl. 15:51 Opdateret: kl. 16:04

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk