25. september 2021
43-årige Morten Gamini åbner kaffe og vinbar i storbyens ånd. Foto: Henrik Helmer Petersen
gallery icon

Se billedserie

43-årige Morten Gamini åbner kaffe og vinbar i storbyens ånd. Foto: Henrik Helmer Petersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Morten åbner cafe i storbyjunglens ånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Morten åbner cafe i storbyjunglens ånd
Opdateret 15. september 2021 kl. 12:19
Frederikssund - 15. september 2021 kl. 12:17
Af Henrik Helmer Petersen

Fairtrade kaffe, morgenbræt til de morgensultne, coffee to go i refillkrus, dansk charcuteri, gode vine og bobler. Anerkendt nordjysk kok åbner cafe og vinbar i tidligere nordsjællandsk galleri.

Morten Gamini har tidligere drevet en anerkendt smørrebrødsrestaurant, Den Bette Kro i Aalborg. Han er uddannet kok og tjener, og han har senest været barchef i Grønland på det fine Hotel Hans Egede i Nuuk.

Nu er han flyttet til Frederikssund, og i begyndelsen af oktober åbner han Minis Kaffe & Vinbar på Østergade i hjertet af Frederikssund.

Storbyens ånd

Det sker i storbyjunglens ånd - forstået på den måde, at Morten Gamini skæver stærkt til storbyens cafe-tendenser.

Disken i Minis Kaffe & Vinbar er opbygget af genbrugstræ fra møbler og andre byggerier. Bagsiden af toiletdøren er tapetseret med Anders And-blade. Kaffen er fairtrade, og køber man den to-go, må man investere ti kroner i et genbrugskrus, der i bæredygtighedens tegn kan benyttes til også at købe coffee-to-go på omkring 30 klimavenlige cafeer i Hovedstaden.

Morgenmad

Særegent for Minis Kaffe & Vinbar bliver, at Morten Gamini åbner klokken otte om morgenen, mandag til fredag. Her vil det udover to-go-kaffen være muligt at nyde et morgenmadsbræt med velsmagende enkel morgenmad, alternativt en sandwich.

Til frokost og aften tilbyder Morten Gamini charcuteri, dansk tapas i form af oste, pølser og kulinariske små retter.

Lørdag vil Minis Kaffe og Vinbar åbne klokken 10. Og mens kaffe og vinbaren vil lukke klokken 20 mandag til torsdag, vil Morten Gamini holdet stedet åbent til 23.30 på fredage og lørdage. Om søndagen vil Minis Kaffe & Vinbar være lukket.

Vinkort

Foruden de ikke alkoholiske drikke vil Minis Kaffe & Vinbar have rød- og hvidvine og bobler på kortet.

Morten Gamini er 43 år, og han født på Sri Lanka. I en alder af fire år blev han adopteret af en nordjysk familie, og Morten Gamini voksede op i en lille by i Thy.

Hans - danske - forældre blev skilt, og Morten Gamini blev boende hos sin mor. Hun dødede, da han var bare 11 år, og på den måde kom Morten dårligt ind i sine teenageår. Han fandt sit ståsted som voksen som tjener og kok, og han har været selvstændig i branchen i 12 år. Han har arbejdet til søs og også i Grønland.

Traf Jane

Det var i Grønland, at han traf Jane. Hun arbejder i sundhedsbranchen, og hun er fra Frederikssund. På den måde er det kærligheden der har bragt Sri Lankansk-fødte, nordjyske, grønlandskarbejdende Morten Gamini til Frederikssund i juni år.

Han åbner Minis Kaffe & Vinbar i lokalet på Østergade 2B, hvor der tidligere har været galleri. Her vil være plads til omkring 25 gæster.

4. oktober

Morten Gamini mangler endnu at få sin alkoholbevilling, og derfor har han endnu ikke fastlagt Minis Kaffe og Vinbars åbningsdato præcist. Som det er nu, planlægger han at åbne kaffebaren den 4. oktober.

1382458
Stemmer du til kommunalvalget i år?