13. november 2019
Næstformand i repræsentantskabet Hans Erik Lund, der også er frivillig hos Gerlevparkens Venner, ved en vrangbøg, som indgår i Den Danske Træsamling. Ifølge ham kaldes den for en Fasanbøg og er en speciel type rmed en ret lav vækst, mange hængende og filtrede grene. Den er opkaldt efter Fasangården i skovene ved Jægerspris, hvor den vokser. 

Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Næstformand i repræsentantskabet Hans Erik Lund, der også er frivillig hos Gerlevparkens Venner, ved en vrangbøg, som indgår i Den Danske Træsamling. Ifølge ham kaldes den for en Fasanbøg og er en speciel type rmed en ret lav vækst, mange hængende og filtrede grene. Den er opkaldt efter Fasangården i skovene ved Jægerspris, hvor den vokser. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Med træer og roser i overflod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med træer og roser i overflod
Frederikssund - 05. juli 2019 kl. 05:48
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er langt fra alle, som er klar over, at der i udkanten af landsbyen Gerlev ligger en park, der byder på bevaringsværdige samlinger af træer og roser, og som i år har 40 års jubilæum, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Lægger man vejen forbi Gerlevparken, møder man et omkring 10 hektar stort frodigt, grønt areal med en gammel tilplantet park, som rummer usædvanlige vækster, en lille sø, skovagtige områder og blomstrende haver med chausse-belagte stier, der slynger sig mellem bede med alverdens roser i hvid, gul, rød, rosa og lilla - og nogle steder under en romantisk rosenpergolas buer.

Hele herligheden ejes af Fonden for Træer og Miljø, der i flere årtier havde en gartner til at passe området. Men faldende afkast fra fondens beskedne, båndlagte formue og faldende kommunale tilskud gjorde det vanskeligere at betale driften.

Medlemmer af fondens forretningsudvalg blev i 2013 enige med medlemmer af Det Danske Rosenselskab om at forsøge at redde de fine rosensamlinger. Det førte til stiftelse af Gerlevparkens Venner, som i dag har 35-40 frivillige, der bruger kræfter på at sikre planterne de bedste betingelser.

- Der bliver lagt mange timer i at få det til at lykkes herude, og vi får meget ros fra gæster, der synes, at vi gør et godt stykke arbejde, og at det aldrig har set bedre ud, fortæller Hans Erik Lund, forstkandidat af uddannelse, næstformand i Fonden for Træer og Miljøs repræsentantskab og frivillig i Gerlevparkens Venner, som beretter, at der er stort behov for økonomiske bidrag til driften fra både fonde og privatpersoner.

40 års jubilæet for Gerlevparken fejres søndag den 7. juli klokken 10-15 på Lyngerupvej 23 i Gerlev ved Jægerspris. Klokken 11 og 14 kan man komme med Hans Erik Lund på rundvisning i Den Danske Træsamling, og klokken 12 er der rundvisning i Rosenhaven. Der vil være boder med vin, roser, kaffe og kage.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag den 5. juli 2019

grafik køb billede