14. november 2019
En far og hans to børn hygger sig med at fange sommerfugle i området ved Selsø Slot ved Nationalparken Skjoldungernes Lands krible-krable arrangement. Foto: Maj-Britt Holm
gallery icon

Se billedserie

En far og hans to børn hygger sig med at fange sommerfugle i området ved Selsø Slot ved Nationalparken Skjoldungernes Lands krible-krable arrangement. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Med farmand på insektsafari

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med farmand på insektsafari
Frederikssund - 10. juli 2019 kl. 19:10
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På den store grønne plæne ved det gamle billethus med Selsø Slot i baggrunden jagede en far og hans to børn sommerfugle med store net. Der blev holdt insektvæddeløb, og familier kiggede i mikroskop og naturbog for at finde ud af, hvad det var for en bille, de havde fundet.

Nationalparken Skjoldungernes Land har i denne uge inviteret børnefamilier til krible-krable dage på fem forskellige lokaliteter i nationalparkens område sammen med en naturvejleder, og onsdag nåede turen til området ved Selsø Slot, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Her stod Sofie Clauson-Kaas klar med udlån af grej, vejledning og idéer til at fange og undersøge krible-krable dyr.

- Vi vil gerne give børnefamilier mulighed for at komme ud og opleve naturen. Området ved Selsø Slot er et værdifuldt sted i nationalparken. Det er lidt specielt kulturlandskab, omgivet af landbrug, men samtidig tæt på Selsø Sø, der tiltrækker et rigt fugleliv, og enge og vådområder, som giver masser af levesteder for dyr og insekter, forklarer Sofie Clauson-Kaas.

Nationalparken har taget fat på at male og sætte det gamle billethus i stand, ligesom der er sat nye borde og bænke op.

- Vi håber, at skoleklasser vil komme og bruge stedet til aktiviteter og undervisning. Det tager ikke lang tid at komme herud med bus fra Skibby. Lærerne kan få en kode, så de kan få adgang til vores kasser med grej, og de kan finde undervisningsmateriale på vores hjemmeside, fortæller hun.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis torsdag den 11. juli 2019.

grafik køb billede