20. januar 2018
Rikke Struve løber ture på fem og ti kilometer tre gange om ugen.
gallery icon

Se billedserie

Rikke Struve løber ture på fem og ti kilometer tre gange om ugen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Maratonløber med tung fortid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maratonløber med tung fortid
Opdateret 09. januar 2015 kl. 13:37
Frederikssund - 08. januar 2015 kl. 06:08
Af Thomas Sten Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som Frederiksborg Amts Avis kunne berette for godt et år siden, har 48-årige Rikke Struve fra Frederikssund smidt 80 kilo over ti år. Hun er gået fra 145 til 65 kilo.

Efter at have smidt alle de kilo satte hun sig et nyt mål: At gennemføre VM i Halvmaraton 2014 på 21 kilometer, hvilket hun gjorde. Og et halvt år senere fordoblede hun sin løberekord til H.C. Andersen Marathon i Odense, der er på godt 42 kilometer.

Både vægttab og maratonløb bunder for Rikke Struve i en stålfast viljestyrke, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Inde i mit hoved hænger det hele sammen. Vægttab og præstation - det er de samme mekanismer. Det er en beslutning, jeg træffer for mig selv, og så holder jeg ved den. Og det var den fedeste oplevelse, da jeg kom i mål til halvmaraton. Det var ikke den flotteste tid, men det forventer jeg at gøre bedre i år, siger Rikke Struve, der gennemførte halvmaratonnet på to timer og 22 minutter.

Specielt vægttabet krævede dog, at Rikke Struve lagde vaner om, men for at gøre det, skal man også erkende sine svagheder.

- Jeg spiser på mine følelser. Specielt ensomhed. Og jeg kan føle mig ensom, også selvom der er folk omkring mig. Hvis min mand, Jim, skulle noget i weekenden, så kunne jeg gå direkte ud i skuffen efter mad, når han var kørt. Jeg kan stadig finde på at kigge i skuffen, men nu er der ikke noget. Jeg er vel anonym overvægtig på samme måde som anonyme alkoholikere er med alkohol, siger Rikke Struve.

Under sit vægttab havde Rikke Struve samme kompromisløse tilgang til sit klædeskab som til slikskuffen.

- Jeg gjorde også sådan, at hver gang jeg blev et nummer mindre, så røg det gamle tøj ud. For i mit hoved var det sådan, at jeg aldrig skulle blive eksempelvis størrelse 58 igen. Jeg fandt på et tidspunkt et par røde læderbukser, hvor jeg manglede fem centimeter i livvidden, og det var et håndgribeligt ønske at tabe sig til. Så dem købte jeg, da jeg kunne passe dem, og nu er de alt for store, og en af mine veninder har dem, siger Rikke Struve.

- Men jeg har sagt til hende, at når hun er færdig med at bruge dem, så vil jeg have dem igen. De bukser er sådan en slags milepæl for mig, fortæller Rikke Struve, der håber på at gennemføre Copenhagen Half Marathon på to timer og et kvarter i år.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk