17. oktober 2018
Kulturhuset Elværket i Frederikssund viser frem til den 23. november en udstilling med malerier og litografier af Viggo Bentzon.
Kulturhuset Elværket i Frederikssund viser frem til den 23. november en udstilling med malerier og litografier af Viggo Bentzon.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lyrisk naturalist udstiller billedværker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lyrisk naturalist udstiller billedværker
Frederikssund - 14. november 2017 kl. 21:31
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Her i november viser Kulturhuset Elværket i Frederikssund en udstilling med værker af den 79-årige maler og scenograf Viggo Bentzon.

Viggo Bentzon lader sig inspirere af de nære omgivelser, landskabet, skoven, sin egen have, hvilket kan ses i hans værker.

Viggo Bentzon begyndte sin malerkarriere, da han var næsten 16 år i 1954, hvor han blev elev af maleren Mogens Andersen. I efteråret 1958 tog han til Paris »og videre«. I 1961 var Viggo Bentzon med til at starte Sommerudstillingen, og i 1973 kunne han holde sin første store separatudstilling på den Frie.

- Mit maleri havde været abstrakt, men indtryk fra omgivelserne har igennem årene ændret det, så jeg er nok i dag mere at betragte som en »lyrisk naturalist«, forklarer han i en pressemeddelelse, hvor han også fortæller, at han i 1968 begyndte som filmscenograf, hvilket til dato har resulteret i 50 spillefilm og tv-serier, sideløbende med hans maleri.

Der er fri entré til Viggo Bentzons udstilling i kulturhusets foyer og café, hvor den kan ses til den 23. november på hverdage klokken 11-16 samt ved arrangementer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk