7. juli 2020
Foto: Maj-Britt Holm (Arkivfoto)
Foto: Maj-Britt Holm (Arkivfoto)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lige nu: Brand og strømafbrydelse i Skibby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lige nu: Brand og strømafbrydelse i Skibby
Opdateret 19. juli 2019 kl. 17:32
Frederikssund - 19. juli 2019 kl. 15:44
Af Ea Lykke Schausen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frederiksborg Brand og Redning er netop nu ude til en brand på Dådyrvej i Skibby.

arrow Læs også: Blackout: 876 hjem stod uden strøm

Klokken 15.12 fredag fik beredskabet alarmen, og kort efter var de ude på adressen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Da Frederiksborg Amts Avis fik fat i indsatsleder Ole Hermansen ved Frederiksborg Brand & Redning lød beskeden, at beredskabet endnu ikke kan udtale sig om branden.

På sociale medier spekuleres der i, om branden kan være forårsaget af et lynnedslag, men dette vides endnu ikke.

Ligeledes bliver der spekuleret i, om et lynnedslag har været årsag til en større strømafbrydelse i og omkring Skibby.

Lidt over 16 lyder meldingen fra indsatsleder Ole Hermansen, at der er tale om et lynnedslag i en parabol, der sad på gavlen til et parcelhus på Dådyrvej.

- De voldsomme elektriske energier fra lynet, er så gået gennem metalholderen og ind på loftet, hvilket har lavet en elektrisk udladning, der har skabt en eksplosion på taget, forklarer han og uddyber, at det har resulteret i, at gavlen såvel som tagplader er blevet trykket, men der hverken har været røg eller ild eller tilskadekomne.

- Nu har vi rekvireret en skadeservice, der skal kigge på det cirka en kvadratmeter store hul, der er kommet i taget, og så kører vi videre, afslutter indsatslederen.

Ringer man til Radius, kan man på telefonsvareren høre, at der nævnes en større strømafbrydelse i Jægerspris. Denne har dog intet med strømafbrydelser i Skibby at gøre, og presserådgiver for Radius, Carsten Kjær oplyser til Frederiksborg Amts Avis, at telefonsvareren ved en fejl ikke har været opdateret, efter en større strømafbrydelse i Jægerspris fredag formiddag.

Han oplyser ligeledes, at fejlen blev udbedret, og at der på nuværende tidspunkt ikke er fejl på netværket i eller omkring Hornsherred, også selvom der netop har været et voldsomt tordenvejr.

- Et slemt uvejr kan godt påvirke kablerne, men vi har ingen fejl på nettet lige nu, så hvis folk står uden strøm i Skibby, så er det højst sandsynligt relæet, der er slået fra, oplyser han.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?