15. august 2020
Frederikssund Kommune og redningsberedskabet sørgede blandt andet for at lægge watertubes klar ved Kignæs Hallen. Foto: Maj-Britt Holm
Frederikssund Kommune og redningsberedskabet sørgede blandt andet for at lægge watertubes klar ved Kignæs Hallen. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lettet borgmester: Ingen bygninger under vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lettet borgmester: Ingen bygninger under vand
Frederikssund - 02. januar 2019 kl. 10:49
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en lettet borgmester i Frederikssund Kommune, John Schmidt Andersen (V), som onsdag var på rundtur i kommunen for at besigtige de kystnære områder, som har været mere eller mindre i fare for at blive oversvømmet på grund af den kraftige nytårsstorm.

arrow Læs også: Antal huse med vand på gulvet: Nul

- Jeg kører rundt i Hyllingeriis nu, og her ser det også ud til, at det holder, og det ikke går galt som i 2013, lyder det fra borgmesteren til Frederiksborg Amts Avis.

- Det gør mig lettet, og allerede nu kan man se, at vandet er ved at trække sig. Til morgen var der for eksempel meget mere vand på Kronprins Frederiks Bro, og i krisestaben har vi ikke kendskab til, at private hjem eller bygninger generelt er blevet oversvømmet, tilføjer borgmesteren, som oplyser, at man omkring midnat mellem tirsdag og onsdag nedgraderede kriseberedskabet til normalt niveau.

- Det betyder selvfølgelig ikke, at vi ikke følger prognoserne meget nøje, for det gør vi. Men vi var sådan set hele tiden meget trygge ved prognoserne, som aldrig så ud til at blive meget kritiske for vores vedkommende. Vi har hele tiden taget bestik af situationen og taget vores forholdsregler, blandt andet ved at gøre sandsække klar og lægge watertubes klar til bug ved Kignæs Hallen. Det er vores første indikator på, hvor meget vandet stiger, fordi den ligger lavt, men vandet har slet ikke været tæt på hallen på noget tidspunkt, siger John Schmidt Andersen.

arrow Stormflod erklæret i store dele af det sydlige Danmark
03. januar 2019 kl. 13:44 Opdateret: kl. 13:46
arrow - Meldinger fra DMI helt hen i vejret
03. januar 2019 kl. 13:22 Opdateret: kl. 13:22
arrow Vikingeskibsmuseet slap nådigt
02. januar 2019 kl. 12:28 Opdateret: kl. 12:28
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?